WhatsApp отримав нову функцію захисту, яку зобов’язаний використовувати кожен

Одним з найпопулярніших в світі месенджером є WhatsApp, який приділяє велику увагу безпеці призначених для користувача даних. Команда розробників сервісу робить все заради того, щоб збільшити число користувачів, адже від цього безпосередньо залежить дохід всієї компанії. Сьогодні, 9 січня 2019 року, відбувся реліз нової версії даного програмного забезпечення для мобільних пристроїв, що працюють на базі операційної системи Android. У нього додали нову функцію захисту, яку зобов’язана використовувати кожна людина.

Справа в тому, що компанія Facebook вирішила зробити WhatsApp більш безпечним і захищеним. Суть нововведення в тому, що тепер у користувачів є можливість захистити листування за допомогою сканера відбитків пальців. Кожен раз, коли буде потрібно отримати до нього доступ, потрібно буде відсканувати свій палець, і тільки після цього месенджер надасть доступ до конфіденційної інформації, а саме – особистих повідомлень.

Нововведення вже доступне для всіх бажаючих в бета-версії WhatsApp з номером збірки 2.19.3, яка зараз доступна для гаджетів на базі Android. Увімкнути або вимкнути захист за допомогою біометричних даних можна буде в настройках, тобто користувачі зможуть самостійно вирішити, використовувати подібну можливість або ж ні. Використовувати нововведення зможуть власники телефонів на базі Android і iOS, але такі обов’язково повинні мати біометричний датчик.

Нова можливість повинна захистити особисту переписку користувачів, які з яких-небудь причин не використовують захист за допомогою пароля всього телефону. У такому випадку, якщо хтось сторонній отримає доступ до мобільного пристрою, він зможе прочитати всі повідомлення. При активованому захисту в WhatsApp зробити цього вже не вийде, на що і розраховують розробники. Очікується, що у фінальній стабільній версії месенджера подібне нововведення з’явиться до кінця лютого.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ