Вийшов WhatsApp Gold, який дозволяє читати чуже листування

В даний час найпопулярнішим месенджером в світі є WhatsApp, популярність якого зростає з рекордною швидкістю, а відбувається це через безліч різних причин. Даний сервіс для спілкування дозволяє обмінюватися текстовими повідомленнями, здійснювати голосові дзвінки, дзвонити по відеозв’язку, а також здійснювати ряд інших дій. Сьогодні, 13 січня 2019 року, відбувся реліз сервісу для спілкування під назвою WhatsApp Gold, який можна встановити на гаджети під управлінням Android.

Користувачі найбільшого в світі мессенджера почали з сьогоднішнього ранку отримувати повідомлення з пропозицією встановити WhatsApp Gold, в якому міститься вкрай багато різних нововведень і корисних функцій. Так, наприклад, можна частково читати чуже листування, змінювати призначений для користувача інтерфейс, маскувати свій статус, дізнаватися IP-адресу співрозмовника, а також здійснювати ряд інших дій. Встановити це програмне забезпечення пропонується зі спеціального ресурсу, де зараз доступна лише версія для Android.

Як би сильно не хотілося отримати такі можливості, робити цього не варто. Справа в тому, що зловмисники почали поширювати фейковий додаток WhatsApp Gold, під виглядом якого користувач заражає свій смартфон вірусом. Після цього з його банківських карт і рахунків можуть списатися всі доступні на них грошові кошти, а на номер телефону можуть підключитися платні підписки. На жаль, дуже багато користувачів довіряють повідомленням від незнайомців в соціальних мережах.

Від нового вірусу вже постраждали кілька тисяч чоловік. Будь-які оновлення для WhatsApp слід встановлювати виключно через офіційні сервіси, в список яких входять App Store і Google Pay. Якщо завантажити месенджер звідки-небудь ще, є ризик заразити смартфон шкідливим програмним забезпеченням. Втім, користувачам гаджетів на базі iOS, тобто iPhone, це практично не загрожує, тому що операційна система дуже добре захищена від зловмисників.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ