Смартфони Samsung Galaxy S9, Galaxy S8 і Galaxy Note 9 зламалися по всьому світу

Компанія Samsung, як запевняє вона сама, випускає преміальні флагманські смартфони на базі Android, які вона продає по дуже високих цінах. Проте, її продукція не завжди вартує стільки, скільки за неї просять, оскільки її власники регулярно стикаються з якимись проблемами. Як стало відомо сьогодні, 14 січня 2019 року, смартфони Galaxy S9, Galaxy S8 і Galaxy Note 9, а також багато інших, зламалися по всьому світу, оскільки вони стали розряджатися в кілька разів швидше, ніж звичайно.

Як пише видання SlashGear з посиланням на багатьох постраждалих, в роботі дуже багатьох смартфонів компанії Samsung виявили порушення. Вся справа в тому, що буквально за дві години мобільні пристрої розряджаються до 40%, втрачаючи близько 60% заряду. При цьому абсолютно не має значення, увімкнений протягом цього часу дисплей або ж ні. В якості «пожирателя» акумулятора вказано процес Samsung Pay Framework, який є частиною популярної платіжної системи.

Офіційне представництво Samsung вже визнало, що неполадки в роботі фірмової платіжної системи дійсно виникли, але причина їх виникнення поки що не встановлена. Це означає, що проблема може вирішитися лише через кілька днів або тижнів. Протягом усього цього часу власники Galaxy S9, Galaxy S8 і Galaxy Note 9, а також багатьох інших моделей смартфонів, не зможуть повноцінно користуватися своїми дорогими мобільними пристроями.

Якщо примусово закрити або заморозити процес Samsung Pay Framework, як багато користувачів спробували зробити, витрата заряду знизиться, оскільки на дві години буде йти близько 30%, тобто вдвічі менше. Втім, так бути все одно не має, з чим і згодна південнокорейська корпорація. Єдиний спосіб вирішити проблему повністю – видалити платіжну систему Samsung Pay зі смартфона, але для цього потрібні root-права, а отримання таких на мобільних пристроях бренду позбавляє гарантії від виробника.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ