Знайдено спосіб підвищити швидкість роботи Windows 10 в два рази

Американська корпорація Microsoft випустила фінальну стабільну версію операційної системи Windows 10 ще влітку 2015 року, а з тих пір пройшло вже майже чотири роки, за які для даного ПЗ випустили багато різних доповнень, одним з головних серед яких стало підвищення загальної продуктивності. Проте, на жаль, дана ОС все одно працює відчутно гірше, ніж Windows 7, Windows XP і інші платформи, випущені раніше. Пов’язано це в першу чергу з великою кількістю різних налаштувань.

Сьогодні, 20 березня 2019 року, був знайдений спосіб підвищити швидкість роботи Windows 10 в два рази, тобто дуже сильно. Для цього експерти з форуму Reddit радять усім користувачам відключити роботу всіх фонових додатків. Справа в тому, що навіть коли якийсь програма не запущена, вона може відправляти повідомлення або, що найгірше, постійно оновлюватися, а на це йде значна частина продуктивності будь-якого комп’ютера. Щоб подібного не відбувалося слід відключити фонову роботу додатків.

Для цього потрібно натиснути на кнопку «Пошук» в меню «Пуск», після чого ввести фразу «Фонові додатки». Якщо все було зроблено правильно, операційна система Windows 10 запропонує перейти до цього розділу, після чого користувач зможе вибрати, які програми можуть працювати у фоновому режимі, а які – ні. Варто відключити абсолютно всі програми, яким не слід працювати у фоновому режимі, а залишити потрібно лише такі, від яких повинні приходити повідомлення, наприклад, від месенджерів або ж браузера.

На комп’ютерах під управлінням Windows 10, які не мають потужного технічного оснащення, але при цьому на які встановлені сотні різних додатків, приріст в швидкості роботи може виявитися більш ніж дворазовим, а це дуже і дуже відчутно. Таким простим способом можна значно підвищити швидкість роботи будь-якого електронного пристрою без необхідності будь-яким чином вносити зміни в його технічне оснащення, тобто міняти процесор, оперативну пам’ять або ж щось ще, та й не завжди це можна зробити.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ