Google запустила «вбивцю» Sony PlayStation 5

Поки Sony і Microsoft, лідери ігрової індустрії, зволікають з випуском на ринок консолей наступного покоління, скористатися цією ситуацією на свою користь вирішила американська корпорація Google, яка запустила ігровий сервіс Stadia. З його допомогою грати в новітні ігри можна без будь-яких обмежень на смартфонах, планшетах, комп’ютерах, телевізорах і будь-яких інших гаджетах, здатних підключатися до інтернету на високій швидкості. Даний сервіс являє собою «вбивцю» майбутньої Sony PlayStation 5.

Під час його презентації, яка відбулася ще кілька місяців тому, «пошуковий гігант» практично не розповів ніяких подробиць про сервіс Google Stadia, озвучивши лише загальну інформацію про його продуктивність на рівні 12 – 13 терафлопс. Сьогодні, 20 травня 2019 року, в інтерв’ю журналістам співробітник компанії розкрив відомості про те, яке «залізо» кожному користувачеві запропонує нова розробка. Як і очікувалося, за обробку даних відповідає особлива модифікація відеокарти Radeon RX Vega 56.

Така вигідно відрізняється від магазинної версії тим, що вона є більш продуктивною. На замовлення Google компанія AMD в карті Radeon RX Vega 56 для сервісу Stadia вдвічі збільшила ємність мікросхем, завдяки чому обсяг відеопам’яті збільшився до 16 ГБ. Крім того, було зроблено багато інших змін, спрямованих на підвищення продуктивності в іграх. Тестування сервісу, «вбивці» Sony PlayStation 5, вже активно ведеться, але поки що в закритому режимі, а приймає в ньому участь тільки обмежене коло партнерів компанії.

Повноцінний запуск Google Stadia, тобто сервісу, що дозволяє грати в ігри при 4K і частоті 60 кадрів в секунду, відбудеться вже влітку цього року. Це означає, що використовувати його всі користувачі зможуть за 1 – 1,5 року до початку продажів PlayStation 5. За цей термін він може встигнути захопити дуже значну частину ринку, на що і розраховують його творці. Якщо план Google вдасться, американська корпорація, власник найпопулярнішої в світі пошукової системи, стане одним з ключових гравців на ринку консолей, поряд з Microsoft і Sony.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ