«Вбивця» Android: Huawei назвала дату презентації операційної системи HongMeng OS

Уже в другій половині серпня цього року Huawei втратить можливість використовувати операційну систему Android, а без такої, що цілком очевидно, неможливо створювати нові моделі смартфонів. Втім, на щастя, ситуація не матиме істотного впливу на стан китайської корпорації на ринку, в чому впевнене її керівництво. Пов’язано це з тим, що вже через кілька місяців буде представлена ​​фірмова операційна система під назвою HongMeng OS, яка на міжнародному ринку вийде під найменуванням Oak OS, а її реліз в Європі відбудеться тільки в 2020 році.

Як стало відомо сьогодні, 13 червня 2019 року, керівництво китайської корпорації Huawei нарешті визначилося з тим, коли на ринок виявиться випущена нова операційна система в особі HongMeng OS. Так, зокрема, її появи слід очікувати вже в жовтні нинішнього року, тобто зовсім скоро. Першим мобільним пристроєм на її базі, швидше за все, стане флагман Mate 30, який повинен вийти відразу в декількох версіях, включаючи моделі Mate 30 Pro і Mate 30 X. Нова операційна система буде встановлена ​​на всі з них.

При цьому, судячи з усього, смартфони Huawei, які вийдуть до кінця нинішнього року, будуть випускатися на ринок виключно в Китаї, тому що міжнародна версія операційної системи HongMeng OS вийде в глобальній версії лише в 2020 році, а до цього самого моменту платформа НЕ буде мати підтримки української мови і багатьох інших. Судячи з усього, на момент введення санкцій відносно китайської корпорації вона до останнього не вірила, що щось таке може трапитися, тому завершувати роботу над фірмовою ОС не поспішали, а велася вона з 2012 року.

За словами керівництва Huawei, нова операційна система стане «вбивцею» Android, але в цьому вже є великі сумніви. Так, компанії Facebook і Google вже відмовилися випускати своє ПО для даної платформи, в зв’язку з чим всім її користувачам доведеться обходитися без WhatsApp, Instagram, Chrome, YouTube, Gmail і безлічі інших дуже популярних сервісів. Крім того, за своїм зовнішнім виглядом нова ОС є повним клоном «зеленого робота», а з таким станом справ зазвичай ніколи не вдається перевершити оригінал.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ