У WhatsApp з’явився новий небезпечний вид шахрайства

Найпопулярнішим в світі сервісом для спілкування є WhatsApp, а робить він все заради того, щоб ним користувалося якомога більше людей. Для цього постійно впроваджуються різні нововведення, а також, крім того, виконується безліч інших дій. В даний час чисельність користувачів даного ПЗ налічує більш ніж 1,4 млрд чоловік, і саме тому шахраї вважають за краще використовувати саме ним для свого збагачення, адже серед усіх цих людей гарантовано багато таких, які готові розлучитися з великою сумою грошей через власну дурість.

Сьогодні, 14 червня 2019 року, стало відомо про те, що в месенджері WhatsApp з’явився новий небезпечний вид шахрайства, про який потрібно обов’язково знати. Суть його зводиться до того, що користувачеві пропонують абсолютно безкоштовно отримати доступ до одного з популярних хмарних сховищ без будь-якої плати, отримавши цілий 1 ТБ вільного простору, про що стало відомо від фахівців з антивірусної компанії ESET. Її співробітники виявили в сервісі новий небезпечний вид шахрайства.

Як і завжди в таких випадках, зловмисники через акаунти ботів роблять масову розсилку користувачам з пропозицією взяти участь в опитуванні, в рамках якого потрібно відповісти на 10 – 30 питань, причому на сторінці з ними всюди буде показуватися реклама, гроші від демонстрації якої і йдуть в руки шахраїв. Після того, як користувач приймає участь в опитуванні, відповідаючи на безліч питань, йому пропонують переслати інформацію про опитування 30 контактам із записної книжки, а потім, після цього, з’являється повідомлення про помилку.

Стверджується, що користувач не встиг пройти опитування у відведений час, а кількість безкоштовних 1 ТБ вільного місця в різного роду хмарних сервісах закінчилося. Простіше кажучи, користувача WhatsApp всіляко обманюють, адже свою частину формальної угоди він вже виконав, тоді як обіцяного призу не отримав. При цьому, за словами експертів, всі такі акції розсилаються від імені відомих брендів, а саме – Adidas, Nescafe, Rolex і інших. Робиться це для того, щоб підвищити рівень довіри до опитування. Фахівці радять не вестися на такий обман, тому що він не закінчиться нічим хорошим, крім втрати свого часу і репутації в очах знайомих.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ