Xiaomi назвала 11 моделей смартфонів, які відновлять до Android 10.0 Q

Сьогодні, 14 червня 2019 року, дуже значимий день для всіх користувачів смартфонів Xiaomi, тому що компанія-виробник опублікувала інформацію про те, які з її фірмових мобільних пристроїв будуть оновлені до операційної системи Android 10.0 Q. Крім того, китайська корпорація розповіла про те, коли відбудеться реліз системи у випадку з моделями, які будуть оновлені до нової ОС. Як і слід було очікувати, встановити останню версію отримають можливість користувачі тільки 11 моделей, випущених на ринок за останні кілька років, тоді як власникам усіх інших доведеться задовольнятися старим ПО.

Операційна система Android 10.0 Q буде випущена в фінальному стабільному вигляді компанією Google в третьому кварталі цього року – в серпні, тоді як вже зараз усі охочі можуть взяти участь в тестуванні нового програмного забезпечення. Остання версія програмного забезпечення позитивно позначається на швидкості роботи і стабільності, а також, що не менш важливо, вона дуже сильно підвищує захищеність, завдяки чому надійність системи захисту дуже сильно зростає, а це величезний плюс, який захистить від недобросовісних людей.

До нової операційної системи, якщо говорити про смартфони Xiaomi, будуть оновлені такі моделі, як Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9 SE, Redmi K20 Pro, Xiaomi Mi 8, Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, Xiaomi Mi 8 Pro, Xiaomi Mi MIX 2S, Xiaomi Mi MIX 3 і Redmi K20. Крім того, на реліз Android 10.0 Q можуть розраховувати смартфони Redmi Note 7 і Redmi Note 7 Pro, для яких нову ОС також абсолютно точно випустять, але тільки в першому кварталі 2020 року, тобто в період з січня по кінець березня. У випадку ж з іншими 9 моделями, для них новітнє програмне забезпечення випустять в четвертому кварталі нинішнього року.

Це означає, що смартфони будуть оновлені в період з початку жовтня по кінець грудня, а більш точні терміни стануть відомі ближче до цієї дати. Швидше за все, вже в 2020 році компанія Xiaomi оновить ще якісь свої смартфони до нової ОС в особі Android 10.0 Q, але бути впевненим в цьому в даний час не можна, якщо виходити з офіційної інформації. Також важливо помітити, що опублікований список, так як і терміни релізу, актуальні для китайського регіону, тоді як до глобального ринку нові прошивки цілком можуть дістатися з затримкою в кілька тижнів або навіть місяців.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ