Google запустила безкоштовного «вбивцю» WhatsApp

Однією з найвідоміших корпорацій сучасності є Google, яка встигла докласти руку практично до всіх сучасних технологій людства, за винятком хіба що месенджерів, де справи у компанії йдуть дуже і дуже погано. Вона вже двічі за останні п’ять років намагалася зайняти свою нішу на цьому ринку, але в кінцевому підсумку їй доводилося знову і знову терпіти невдачу. Нині найпоширенішим в світі месенджером є WhatsApp, який робить все можливе для того, щоб стрімко розвиватися, і це при тому, що ці програми вже використовують більш ніж 1,4 млрд чоловік, причому з кожним днем ​​число його користувачів тільки зростає.

Нещодавно Google закрила свій фірмовий мессенджер Allo, але зробила вона це заради своєї нової розробки, яка вже незабаром буде запущена, про що стало відомо сьогодні, 18 червня 2019 року, від видання The Verge. Так, зокрема, в мережі з’явилися відомості про те, що всіх користувачів зможе порадувати нова розробка «пошукового гіганта». Вона представляє із себе безкоштовний аналог WhatsApp, а головна конкретна перевага полягає в можливості роботи без підключення до інтернету. Звучить неймовірно, але це насправді так, а для того, щоб таке реалізувати, американській корпорації довелося винайти нову технологію передачі даних.

Вона називається RCS, будучи заміною для SMS і MMS. Її повинні впровадити оператори зв’язку, а дозволяє вона без будь-якої плати обмінюватися даними на високій швидкості, використовуючи для цього мережу телекомунікаційної компанії. Підтримка месенджера вже незабаром бути доданою в таку програму, як Android Messages, яка в даний час встановлена ​​на сотні мільйонів смартфонів від безлічі виробників, будучи стандартним ПО для роботи з повідомленнями різного типу. Втім, вже незабаром дане програмне забезпечення перетвориться в «вбивцю» WhatsApp.

Як стверджує авторитетне видання, компанія Google зробить з Android Messages повноцінний месенджер вже в найближчі три тижні, тобто, швидше за все, до кінця червня. Щоб протестувати роботу «вбивці» WhatsApp на базі технології RCS, американська корпорація збирається запустити тестування нового ПО в Великобританії і у Франції. Жителі цих двох країн першими зможуть використовувати месенджер нового покоління, здатний повноцінно працювати без інтернету, а це, безумовно, дуже великий і значимий плюс. Поступово список країн, де він працюватиме, буде розширюватися.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ