Xiaomi випустила перший в світі смартфон з швидкою зарядкою 100 Вт

Китайська корпорація Xiaomi зовсім недавно офіційно представила свою фірмову нову технологію, особливість якої полягає в тому, що вона пропонує вкрай швидку швидкість зарядки. За рахунок неї підзарядка батареї ємністю 4000 мАг займає всього 17 хвилин, тобто рекордно мало часу. Досягається вона за рахунок використання зарядки потужністю 100 Вт, що дозволяє мобільному пристрою вкрай швидко підзарядитися. Подібне нововведення здатне змінити підхід всього людства до зарядки смартфонів, адже цей процес буде займати всього кілька хвилин, замість кількох годин.

Сьогодні, 1 липня 2019 року, з’явилася інформація про те, коли цей виробник електроніки випустить свій перший в світі смартфон, що володіє підтримкою швидкої зарядки 100 Вт. Вона називається Super Charge Turbo, а її поява не очікується на ринку в найближчі півтора року, про що лічені години назад повідомив відомий індійський інсайдер Судханшу Амбхоре. За його словами, у компанії Xiaomi вже є щонайменше дві моделі телефонів, здатних заряджатися всього за 17 хвилин, однак вона не готова до їх випуску на ринок, тому що нову технологію потрібно протестувати в різних умовах.

Потрібно це для того, щоб переконатися в її безпеці, адже якщо телефон при використанні Super Charge Turbo на цілих 100 Вт буде сильно нагріватися, існує велика ймовірність загоряння батареї, а це призведе до того, що мобільний пристрій може стати причиною смерті людей. Щоб нічого такого не сталося Xiaomi змушена у всіх можливих умовах перевірити свою нову технологію на ділі. В даний час найшвидшою технологією зарядки є SuperVOOC від Oppo, яка забезпечує підзарядку батареї ємністю 4000 мАг за 34 хвилини, тобто у неї йде на це в два рази швидше.

Нехай Xiaomi і зволікатиме з випуском смартфонів на ринок з підтримкою Super Charge Turbo до 2021 року, як запевняє інсайдер, але вже незабаром на ринок може вийти технологія Super FlashCharge від Vivo, яка забезпечує потужність на рівні 120 Вт, що дозволяє такий зарядці заряджати смартфон навіть не за 17 хвилин, а всього за 13 хвилин, тобто набагато швидше. Залишається вірити, що нові технології з’являться в мобільних пристроях вже в найближчі кілька років, що дозволить збільшити швидкість їх зарядки в кілька разів, а це, в свою чергу, позитивно позначиться на призначеному для користувача досвід.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ