Windows XP і Windows 7 перестануть працювати з 31 липня

Ось уже багато років американська корпорація Microsoft всіма доступними засобами і методами заманює користувачів на операційну систему Windows 10, причому робить вона це в ряді випадків досить агресивно. Оскільки багато користувачів не хочуть починати її використовувати, компанія спеціально робить так, щоб старі платформи ставали гіршими, ніж раніше. Сьогодні, 10 липня 2019 року, вона попередила всіх про те, що операційні системи Windows XP і Windows 7 перестануть працювати повноцінно вже з початку наступного місяця, тобто з серпня. Всім користувачам варто про це знати, щоб не потрапити в неприємну ситуацію.

Компанія Microsoft вирішила піти на такий крок не заради економії грошей, як може видатися на перший погляд, а спеціально заради того, щоб доставити користувачам своїх старих операційних систем якомога більше незручностей, адже це може призвести до того, що вони перейдуть на десяту «вінду», ліцензія на яку коштує цілих $ 200. Як стало відомо від офіційного джерела, вже з 31 липня 2019 року операційні системи Windows XP, Windows ME і Windows 7 перестануть працювати повноцінно, тобто так, як в даний час. Всі комп’ютери, планшети, сервера і інші пристрої на їх базі втратять доступ до ряду можливостей.

Так, зокрема, фірмові інтернет-гри на цих платформах просто перестануть працювати. Спочатку вони повинні були працювати щонайменше до першої половини 2020 року, але Microsoft вирішила прискорити цей процес. Будь-які стандартні ігри на даних операційних системах, якщо вони працюють через інтернет, просто не зможуть більше функціонувати, так як американська корпорація вирішила відключити сервера. Навіщо вона пішла на такий крок – не повідомляється. З огляду на колосальну популярність цих вже сильно застарілих операційних систем, багато користувачів гарантовано постраждають від такого рішення.

Багато користувачів в соціальних мережах вже почали не найкращим чином відгукуватися про Microsoft, запевняючи, що компанія спеціально робить все заради просування десятої «вінди», яку всім нав’язують на постійній основі. Втім, саму компанію це навряд чи сильно хвилює, адже операційні системи Windows XP, Windows 7 і тим більше Windows ME, вже дуже сильно застаріли, тому користувачів таких може прирікати на будь-які незручності. Проблема в тому, що аналогів у стандартних онлайн-ігор до сих пір немає, тому після їх відключення грати в них буде неможливо.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ