Новий алгоритм Twitter змушує вас частіше підписуватися на інших людей

Користувачі Twitter з алгоритмічною стрічкою підписані на більше число акаунтів, ніж ті, у кого стрічка формується в хронологічному порядку. В середньому різниця становить 10-15%.

Користувачі з хронологічною стрічкою підписуються на нові акаунти обережніше, тому що вона швидко засмічується. Алгоритм вивчає ваші інтереси і не показує в стрічці повідомлення, які, за його оцінкою, не викличуть у вас інтересу. На початку він виводить те, що, судячи з вашої поведінки, точно має вам сподобатися.

Наприклад, якщо алгоритм виявив, що ви не лайкаєте і не коментуєте твіти одного з користувачів, на якого підписані, Twitter перестане показувати вам його публікації.

Алгоритмічна стрічка з’явилася в Twitter ще в 2016 році. Через два роки сервіс додав можливість повернути хронологічну. Користувачі скаржилися на те, що розумна алгоритмічна стрічка вийшла не дуже-то розумною. Наприклад, якщо ретвітнути або лайкнути чиюсь публікацію, Twitter вирішить, що ви хочете бачити усі повідомлення даного користувача.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ