Список всіх смартфонів Huawei, для яких випустять EMUI 10 на Android 10

Новітнє програмне забезпечення на смартфоні – це, як правило, ознака не тільки високого ступеня захищеності, але ще і найкращий досвід використання будь-яких електронних пристроїв. Сьогодні, 8 вересня 2019 року, був опублікований список всіх смартфонів Huawei, для яких випустять прошивку EMUI 10 на базі операційної системи Android 10 від Google. Спочатку ходили чутки про те, що китайська корпорація через санкції з боку США позбудеться доступу до «зеленого робота», але для неї все виявилося далеко не так погано, як передбачалося спочатку. Справа в тому, що вона зможе використовувати американську ОС, але вже тільки самостійно без будь-якого співробітництва з «пошуковим гігантом».

Вся справа в тому, що Android 10, як і будь-яка інша ОС компанії Google, поширюється з відкритим вихідним кодом, тобто отримати доступ до програмного забезпечення можуть всі бажаючі, використовуючи його в будь-яких цілях. Це робить дану платформу вкрай привабливою, і саме тому Huawei, навіть не дивлячись на санкції з боку США, зможе продовжувати використовувати це ПЗ в своїх цілях, в тому числі в якості основи для прошивки EMUI 10. Першими мобільними пристроями бренду, які будуть працювати на цій операційній системі, повинні стати Mate 30 і Mate 30 Pro, на які вона буде встановлена​, а їх анонс відбудеться вже 19 вересня.

У листопаді 2019 року фінальна стабільна збірка EMUI 10, заснована на Android 10, вийде в остаточному вигляді для флагманів P30 і P30 Pro, а вже в грудні оновлення отримають моделі Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 RS. Mate 20X (4G), Honor 20, Honor 20 Pro і Honor V20. До кінця нинішнього року, згідно з опублікованими даними, ніякі інші смартфони Huawei оновлені до нової ОС не будуть. У березні 2020 року апдейт отримають такі моделі, як P30, P20 і Mate 10, а ось вже потім, протягом декількох місяців, китайська корпорація планує оновити і багато інших своїх телефонів. Всього, за офіційними відомостями, нову прошивку отримають більше 30 моделей, випущених на ринок за останні роки.

Чим старіший смартфон і чим менше він вартує, тим пізніше його оновлять до Android 10, що цілком очевидно. Добре це чи погано – кожен повинен вирішувати сам, проте потрібно розуміти, що сили розробників Huawei не нескінченні. Вони не можуть одночасно створювати, тестувати і випускати ПО відразу для трьох десятків телефонів, тому нові прошивки будуть випускатися поступово. Важливо зауважити, що в даному конкретному випадку мова йде про версії EMUI 10 для міжнародного ринку, тоді як жителі Китаю, швидше за все, отримають доступ до даної операційній системі в фінальному стабільному вигляді трохи раніше, можливо на кілька тижнів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ