iOS 13 і iPadOS: дата релізу і список сумісних пристроїв

Ще в першій половині червня цього року компанія Apple офіційно представила публіці операційну систему iOS 13, а також засновану на її базі iPadOS, створену спеціально для планшетів бренду. Протягом багатьох місяців дана платформа тестувалася, і ось нарешті вчора, 10 вересня 2019 року, розробники повідомили, коли ж нарешті вийде її фінальна стабільна версія, а разом з тим вони назвали моделі смартфонів і планшетів, які до неї оновляться. На щастя, отримають цю ОС всі iPhone і iPad, випущені за останні три роки, тобто нікого без новітнього програмного забезпечення абсолютно точно «не залишать».

Як стало відомо від офіційного джерела, смартфони і планшети Apple оновляться до нової операційної системи в один день і навіть в один момент часу. Встановити на них iOS 13 і iPadOS стане можливим просто «по повітрю», або ж з використанням фірмового ПЗ від «яблучної» корпорації для комп’ютерів. Це можна зробити вже 19 вересня, тобто в четвер на наступному тижні. В цей день відбудеться реліз стабільної фінальної збірки, встановити яку на свої смартфони та планшети зможуть абсолютно всі бажаючі без будь-яких обмежень і заборон в цьому плані. Відразу після випуску нової ОС, всі користувачі зможуть використовувати фірмові сервіси компанії – Arcade (ігри) і TV + (фільми).

Всі покупці будь-яких моделей iPhone починаючи з 10 вересня отримають безкоштовну річну підписку на Apple TV +, а коштує вона, якщо її оплачувати окремо, цілих $ 4,99 на місяць. До операційної системи iOS 13 оновляться смартфони iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s і iPhone SE. На флагмани iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max вона буде встановлена ​​прямо «з коробки», а їх продажі, почнуться вже на наступний день після її релізу. У випадку з планшетами «яблучної» корпорації ситуація ідентична.

Так, до нової ОС оновляться моделі iPad Air 3, iPad Pro 2018, iPad Pro 2017, iPad 6-го покоління, iPad 5-го покоління, iPad Air 2, iPad mini 5 і iPad mini 4, а ось на новенький iPad 7-го покоління, анонсований вчора, вона буде встановлена просто на заводі. Нова операційна система принесе з собою масу нововведень, починаючи від підтримки темного інтерфейсу і закінчуючи розширеними функціональними можливостями, які зроблять досвід використання електронних пристроїв Apple ще кращим, ніж будь-коли раніше до цього моменту.

Джерело

 





ІНШІ НОВИНИ