«Вбивця» Android від Huawei зазнала нищівної поразки

З початку нинішнього року компанія Huawei твердить на весь світ, що у неї вже готова своя фірмова операційна система, тому вона готова відмовитися від Android в будь-який момент. Проте, все це не більше ніж порожні гучні слова, причому вони не мають під собою абсолютно ніяких підстав. Сьогодні, 11 вересня 2019 року, стало відомо про те, що ні про яку «вбивцю» Android мови ще щонайменше два роки йти просто не може, тому що платформа під назвою Harmony OS просто не готова до релізу, а на її створення піде ще не один рік. Вся це, поза будь-якими сумнівами, ставить під велике питання більш ранні заяви бренду.

Так, генеральний директор Huawei Рен Чженфей вирішив прокоментувати ситуацію, що стосується заборони Google на установку її сервісів в нові смартфони китайської корпорації, в тому числі у флагмани Mate X і Mate 30. Слідом за тим, як подібні відомості з’явилися в мережі, багато користувачів почали закликати компанію з Китаю раз і назавжди відмовитися від Android, почавши використовувати свою фірмову операційну систему під назвою Harmony OS. Проте, як багато і здогадувалися, раніше все сказане про цій платформі було не більше ніж просто грою слів, так як вона навіть наполовину не готова до релізу, не кажучи вже про те, щоб почати масово випускати під її управлінням смартфони.

Як повідомив високопоставлений співробітник, компанії будуть потрібні роки на те, щоб розробити і створити відповідну екосистему, яка дозволить використовувати всі електронні пристрої Huawei в повній мірі. Цілком очевидно, що розглядати таку заяву можна тільки як спробу виправдатися за те, що Harmony OS і близько не готова до релізу. Це означає, що до виходу «вбивці» Android ще щонайменше два роки, а можливо і більше. Добре це чи погано – кожен повинен вирішувати сам, але оскільки зараз Google вже створює Fuchsia OS, яка замінить «зеленого робота» до 2021 року, продукт китайської корпорації, по суті, може бути приречений на провал.

Тактика Huawei на найближчі роки максимально проста і зрозуміла. Компанія продовжить використовувати Android від Google, використовуючи її загальнодоступну для всіх версію, а ось сервіси «пошукового гіганта» користувачам доведеться встановлювати самостійно. Так, зокрема, покупцеві будь-якого телефону китайської корпорації потрібно підключити мобільний пристрій до інтернету, а потім натиснути на кілька кнопок, щоб зробити установку сервісів американської корпорації. Тільки таким чином цей виробник електроніки може формально обійти санкції, однак не можна виключати, що уряд США не стане з цим миритися, завдавши ще один потужний удар по ненависній йому компанії.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ