Google заборонила десятки популярних додатків для Android

Головна перевага операційної системи Android полягає в свободі, яку вона забезпечує всім користувачам, дозволяючи робити абсолютно все, що тільки прийде в голову. До такого стану справ всіх привчила Google, однак останнім часом вона сама все частіше і частіше якимось чином обмежує користувачів, але навіщо – невідомо. Дійшла справа до того, що «пошуковий гігант» прийняв досить незвичайне рішення, в результаті чого десятки популярних додатків для «зеленого робота» виявилися забороненими. Тепер багато користувачів взагалі не можуть їх встановити, якщо вони встановлюють тільки контент з магазину G Play.

За останні п’ять років в деяких країнах світу, а разом з тим і в багатьох окремих регіонах США частково або повністю легалізували продаж легких наркотиків, на зразок марихуани. Дозволені, як правило, такі наркотичні речовини, які містять в собі THC (тетрагідроканнабінол). На практиці це означає, що будь-яка людина, опинившись в такій частині світу, може абсолютно спокійно купити його в найближчому магазині, а потім робити з ним все, що їй захочеться, немов це сигарети або пачка чіпсів. З кожним роком все в більшій кількості штатів на території США дозволяють такі наркотики, проте Google виступає категорично проти цього.

У магазині Google Play встигли з’явитися десятки додатків, призначений для покупки наркотиків з доставкою в будь-яке зручний місце. Деякі з таких програм, можливо з цікавості, завантажили мільйони людей, а хороший тому приклад – Eaze і Weedmaps. З якоїсь причини, яка тримається в секреті, компанія Google вважає за необхідне повністю заборонити публікувати в плеймаркеті G Play будь-яких програм, які дозволяють купувати, вирощувати і передавати наркотики в реальному світі. У підсумку, всі програми з такими функціональними можливостями, а їх творці вже встигли заробити мільйони доларів, тепер заборонено публікувати в даному магазині.

Тепер завантажувати будь-які програми, призначені для покупки наркотиків, можна тільки зі сторонніх джерел. В майбутньому, як вважають експерти, Google може ще сильніше посилити правила фірмового магазину в цьому плані.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ