Гнучкий iPhone зможе сам відновлювати цілісність екрану – так зазначено в патентній заявці

Ми ніби вже повинні бачити розквіт ринку смартфонів з гнучкими екранами. Але поки що крім Samsung ніхто особливо морочитися з цим не хоче. Ну або не встигає, крім Motorola, звичайно ж. Подейкують, що і компанія Apple працює над своїм баченням гнучких смартфонів. Але поки що навіть напівофіційних даних з цього приводу ніяких немає.

Але тут інсайдери пожвавішали і знайшли один патент від Apple, в якому йдеться про гнучкий смартфон. Причому цей смартфон буде мати дисплей, здатний відновлюватися самостійно. Тобто, дрібні подряпини і потертості можна буде легко прибрати, не вдаючись до заміни (очевидно дуже дорогого) екрана.

Назву патенту ми тут вказувати не будемо, тому що це нікому не цікаво, а текст не пройде перевірку оригінальності. Але в патентній заявці описано кілька методів, які допомагають мінімізувати пошкодження. Мається на увазі інтеграція гнучких і жорстких деталей екрану, а також використання самовідновлення. Загалом, нічого не зрозуміло, але дуже цікаво. Описи деталей ніхто не надав.

Нещодавно з’являлися чутки про те, що Apple вже зробила велике замовлення гнучких OLED панелей у компанії Samsung Display. Партія буде закуплена для проведення тестів. І як мінімум ще рік ми не побачимо гнучкий iPhone. А, можливо, навіть і більше.





ІНШІ НОВИНИ