П’ять причин, чому ваш смартфон перегрівається

Чи помічали, що ваш смартфон іноді нагрівається? Підвищення температури корпусу смартфона має місце бути, особливо при підвищених навантаженнях з активною роботою процесора. Але, якщо це не приємна теплота, яка зігріває руки в холодну пору року, а нагрів до екстремальних температур, таких, що на смартфоні буквально можна смажити яйця, варто задуматися. Причин перегріву безліч, але сьогодні ми пропонуємо поговорити про найпоширеніші з них.

Причина №1: погано оптимізовані додатки

Головна причина перегріву смартфона полягає в поганій оптимізації відкритої програми. Можливо, запущена на смартфоні програма містить велику кількість багів або просто не підходить для використання на конкретному пристрої, через що нераціонально використовує ресурси і в буквальному сенсі змушує працювати смартфон на максимальних частотах, що в результаті і призводить до перегріву. Вихід з цієї ситуації простий – перевірте, в яких програмах ваш смартфон нагрівається особливо сильно і видаліть їх, замінивши при необхідності аналогічним софтом. Також не забувайте про регулярне оновлення програмного забезпечення і всіх встановлених на пристрої додатків.

Причина №2: занадто активне використання пристрою

Якщо ви постійно навантажуєте свій смартфон, без зупину запускаючи важкі ігри, вмикаючи камеру для зйомки 4K-відео, переглядаючи фільми з високою роздільною здатністю і запускаючи навігаційні сервіси, то не дивно, що процесор, отримуючи підвищене навантаження і працюючи на межі своїх можливостей, починає перегріватися, а акумулятор розряджається швидше, ніж раніше. Тому давайте своєму гаджету час для відпочинку і не тільки тоді, коли корпус в ваших руках починає розжарюватися.

Причина №3: несправний зарядний пристрій

Якщо ваш смартфон нагрівається тільки в процесі зарядки, то, можливо, справа не в ньому, а в зарядному пристрої. Пошкоджена або неоригінальна зарядка може не тільки повільно заряджати смартфон, але й призвести до перегріву акумулятора і прискорити його знос. Тому завжди застосовуйте лише зарядні пристрої від надійних виробників. Ну і намагайтеся не користуватися смартфоном, поки він заряджається. Це дозволить уникнути перегріву, а процес повної зарядки займе набагато менше часу.

Причина №4: вплив навколишнього середовища

Якщо смартфон лежить на підвіконні під прямими сонячними променями, а температура повітря наближається до позначки 30 градусів за Цельсієм, то перегрів є цілком характерним явищем. Фахівці радять утриматися від тривалого користування смартфоном під палючим сонцем і тримати його тільки в добре провітрюваному місці.

Причина №5: проблеми з апаратним забезпеченням

Якщо смартфон регулярно перегрівається без видимих на те причин, навіть якщо просто відкрити календар, то, можливо, проблема криється в «начинці». Наприклад, це може бути бракований процесор або акумулятор, особливо якщо мова йде про нещодавно куплений пристрій. А якщо температура почала зростати після падіння або удару, то, можливо, смартфон отримав внутрішні пошкодження, навіть якщо зовні на ньому не залишилося і подряпини.

Якщо оновлення ПЗ, видалення сумнівних програм і інші наші рекомендації не допомогли і смартфон як і раніше перегрівається, то вирішити проблему можуть тільки в сервісному центрі. Фахівці розберуть смартфон і поставлять правильний діагноз, щоб вилікувати його від перегріву. А ми наостанок дамо ще одну пораду: якщо ви знаєте, що ваш смартфон схильний до перегріву, то знімайте з нього не вентильовані щільні чохли, якщо збираєтеся подивитися фільм в Full HD або пограти в потужну гру.





ІНШІ НОВИНИ