Apple виплатить 113 млн доларів штрафу за уповільнення роботи старих iPhone

Apple вимушена врегулювати позов, в якому вона звинувачується у шахрайстві 34 штатами США. Компанію звинуватили в уповільненні роботи старих моделей смартфонів.

«Технічні гіганти (Big Tech) повинні припинити маніпулювати споживачами і розповісти їм всю правду про їх методи роботи, — заявив генеральний прокурор штату Арізона Марк Брнович. Я зобов’язуюсь залучати до відповідальності ці компанії, якщо вони й надалі приховуватимуть правду від своїх користувачів».

Судову коаліцію сформували 33 штати і федеральний округ Колумбія. Вони звинувачують Apple в тому, що в 2016 році компанія випустила оновлення, яке навмисно сповільнило процесори смартфонів, щоб приховати технічні проблеми з акумуляторами.

Брнович заявив, що Apple, приховавши проблеми з батареями айфонів і знизивши продуктивність старих моделей смартфонів, отримала додатковий прибуток від продажу інших своїх смартфонів.

Крім штрафу Apple вимушена в майбутньому надавати правдиву інформацію про зміни в системі живлення смартфонів.

Нагадаємо, в 2017 році власники iPhone помітили, що оновлення iOS погіршило продуктивність їх девайсів. Пізніше компанія Apple визнала, що проблема дійсно існує, і вона до неї причетна. Однак представники компанії виправдали свої дії тим, що у такий спосіб вони намагалися запобігти можливим випадковим перезавантаженням пристроїв.





ІНШІ НОВИНИ