Адміністрація Трампа відкликає ліцензії американських компаній на співпрацю з Huawei

В останні дні свого перебування на посаді президента США Дональд Трамп ввів додаткові санкції проти Huawei і відкликав ліцензії американських компаній на співпрацю з китайським виробником гаджетів, повідомляє Reuters.

За даними видання, міністерство торгівлі США відкликало ліцензії деяких компаній на продаж компонентів Huawei з метою «захисту інтересів національної безпеки і зовнішньої політики США.

З 2019 року адміністрація Трампа постійно вводить санкції проти Huawei, оскільки вважає компанію загрозою національній безпеці. З травня 2019 року уряд США заборонив американським компаніям вести справи з Huawei, в результаті чого гаджети компанії залишилися без сервісів Google і деяких ключових компонентів.

В кінці 2020 року деяким компаніям вдалося отримати дозвіл на постачання компонентів і технологій Huawei, однак тепер влада США відкликає ці ліцензії.

Reuters повідомляє, що компанії, які отримали повідомлення про відкликання ліцензій, повинні відповісти протягом 20 днів, після чого вони зможуть подати апеляції протягом 45 днів.

Поки неясно, чи продовжить обраний президент Джо Байден тиснути на Huawei, ZTE і Xiaomi або ж навпаки, скасує всі заборони Трампа.





ІНШІ НОВИНИ