Серія Realme 8: ніяких чіпів MediaTek в 4G-версіях

Все вказує на те, що незабаром серія Realme 7 отримає своїх наступників. Буквально вчора компанія влаштувала прес-захід для того, щоб розхвалити 108 Мп датчик від Samsung, який отримає Realme 8 Pro. І дуже схоже, що це натяк на те, що вони готують відповідь Xiaomi на її серію Redmi Note 10, де «прошка» і Max-версії повинні запропонувати 108 Мп камери.

Останні чутки вказують на те, що Realme 8 і Realme 8 Pro вийдуть в версіях з підтримкою 5G і без неї. Базова версія удостоїться чіпа Snapdragon 720G, а «прошка» отримає Snapdragon 730G. Що стосується версій з підтримкою мереж п’ятого покоління, то моделі «каменів» не повідомляються. На рівні здогадок говорять про те, що це може бути Dimensity 800U.

Хтось поспішить висловити невдоволення тим, що Realme 8 і Realme 8 Pro отримають не найсвіжіші чіпи. Але це не примха виробника, а вимушений захід. Зараз на ринку існує серйозний дефіцит чіпів, мікросхем управління живленням PMIC і мікропроцесорів MCU. На своїй сторінці в Weibo віце-президент Сюй Ци підтвердив гостру нестачу процесорів.

У найближчих планах компанії анонс Realme GT, який відбудеться завтра. Це буде продукт флагманського рівня з Snapdragon 888 на борту і подейкують, що він позмагатися за звання найдоступнішого смартфона з ним на борту. Стартова ціна орієнтовно $ 465 і вже 1 млн осіб забронювали гаджет.





ІНШІ НОВИНИ