В елітній гімназії Черкас дітей вчили співати “Катюшу” та “Вставай, страна огромная”

У 1-ій міській гімназії Черкас, яка є асоційованою школою ЮНЕСКО, вчителька музики стала фігурантом гучного скандалу. Вона змушувала учнів 4 класу співати радянські пісні “Катюша”, “Синенький платочек” і “Вставай, страна огромная”, а також показала пропагандистське відео з президентом Росії Володимиром Путіним

На цей інцидент негайно відреагували у Черкаській міській раді, повідомляє місцеве видання виЧЕрпно.

Після поширення інформації в соцмережі, в навчальному закладі була проведена ретельна перевірка. Для цього в гімназії створили спеціальну комісію, опитали свідків і переглянули відеодокази з камер спостереження.

“Певні факти дійсно були підтверджені. На уроках звучали радянські пісні, присвячені перемозі над гітлерівською Німеччиною, і були показані відеофайли з Путіним”, – розповів директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

За його словами, вчителька пояснила цей інцидент прикрою випадковістю і зазначила, що ніякої антиукраїнської пропаганди не було. YouTube нібито технічно підвантажив відео з Путіним. Однак згодом педагог все ж визнала свою помилку і, “щоб не підставляти директора” в такій резонансній справі, написала заяву на звільнення.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ