Windows 11 стала найшвидшою в світі операційною системою

Ні для кого вже давно не секрет, що реальна швидкість роботи якого-небудь електронного пристрою безпосередньо залежить не тільки від його технічного оснащення, а й від програмного забезпечення. Так, наприклад, якщо якесь ПО буде використовувати тільки одне ядро ​​будь-якого процесора, навіть на найпотужніших моделях все буде працювати жахливо погано. В даний час найпопулярнішою і найвідомышою операційною системою на ринку є Windows 10, яка зараз встановлена ​​на більш ніж 1 млрд електронних пристроїв з різних категорій, в число яких входять комп’ютери, ноутбуки, планшети, сервери і інші гаджети, яких в даний час на ринку вкрай багато.

Втім, навіть не дивлячись на таку рекордно високу популярність, ця операційна система містить в собі чимало недоліків, які негативно позначаються на призначеному для користувача досвіді від її використання. На радість всіх тих, кому з яких-небудь причин не подобається доступна в даний час операційна система, вже зовсім скоро стане можливо завантажити і встановити Windows 11, яка буде найшвидшою операційною системою в світі. Її реліз був запланований на кінець 2020 року, проте через епідемію коронавірусу його відклали до початку 2021 року. Американська корпорація Microsoft при створенні нової ОС вирішила врахувати весь свій досвід, зробивши це для того, щоб якомога більше людей залишилися нею задоволені.

Користувачі в новенькій операційній системі можуть розраховувати на підвищення швидкості роботи, на розширення функціональних можливостей, на посилену систему захисту, на новий дизайн, на перероблений інтерфейс, на відтворені з нуля зі стандартними програмами, на нову систему безпеки, а разом з тим на функцію «безшовних оновлень», при використанні якої всі апдейти зможуть встановлюватися в автоматичному режимі, а перезавантажувати при цьому знову і знову електронний пристрій не доведеться. Також відомо про функції швидкого відновлення в Windows 11, причому можна буде навіть відновлюватися з хмарного сховища OneDrive, але для цього буде потрібно оплачувати преміум-підписку, вартість якої пропорційна необхідному вільному простору «в хмарі».

Нова платформа стане найшвидшою в світі операційною системою серед усіх, які коли-небудь створювали і випускалися на ринок компанією Microsoft. Новітнє програмне забезпечення сумісне з додатками UWP, PWA і Win32, тому всі доступні в даний час програми та ігри для десятої «вінди» зможуть в повній мірі працювати на новій ОС, що, в свою чергу, гарантовано дуже швидко зробить її привабливою, адже все користувачі, які встановлять її в числі перших, зможуть використовувати своє вже звичне програмне забезпечення, призначене для вирішення робочих завдань, навчання або ж просто розваг. Залишилося тільки дочекатися анонсу і релізу новенької платформи.





ІНШІ НОВИНИ