Лікар розповів про корисні для здоров’я властивості кропиви

Вживання кропиви покращує обмін речовин, стимулює імунітет і процеси регенерації клітин. Про властивості кропиви, які поліпшують здоров’я розповів відомий лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.

За словами фахівця, включення кропиви в раціон допомагає боротися зі стресами, втомою, зниженням імунітету, уповільненням обміну речовин. Про цілющі властивості кропиви доктор медичних наук, директор Самарського НДІ дієтології і дієтотерапії Михайло Гінзбург нагадав в інтерв’ю радіо Sputnik.

«Для того, щоб підвищити імунітет, посилити регенерацію пошкоджених клітин, не обов’язково йти в аптеку за дорогими ліками. Є рослина, яка містить всі необхідні компоненти. У складі кропиви багато біоактивних речовин: флавоноїдів, вітаміну B9 або фолієвої кислоти, вітаміну С», – розповів він.

За словами лікаря, даючи організму B9, кропива захищає його від розвитку анемії, хвороб серцево-судинної системи, депресії. Фолієва кислота забезпечує хороший стан шкіри, нігтів, волосся. Вітамін С служить універсальними ліками.

«Це вітамінне багатство міститься в звичайній кропиві, вживати яку можуть практично всі. Протипоказань практично немає, можливо, треба бути обережнішим при захворюваннях шлунка, на зразок гастриту або виразкової хвороби», – пояснив медик.





ІНШІ НОВИНИ