Дієтолог Олена Соломатіна розповіла, які продукти сповільнюють розумову діяльність, а при постійній присутності в раціоні здатні стати причиною руйнування мозку.
В першу чергу це трансжири. Саме ці продукти роблять клітинну мембрану жорсткою, заважаючи клітинам нормально функціонувати.
Продукти, в яких містяться трансжири:
- напівфабрикати;
- маргарин;
- дешеві кондитерські вироби;
- майонез.
Крім того, негативно на роботі мозку відбивається вживання продуктів, що містять так звані швидкі вуглеводи. Йдеться про хліб, макарони, кондитерські і борошняні вироби.
Також варто відмовитися від різних видів солінь.
Дієтолог рекомендує виключити з раціону продукти, до складу яких входять консерванти, ароматизатори та барвники. Справа в тому, що вони є джерелом токсинів для мозку і погіршують живлення його клітин.