Дієтолог назвала продукти, що руйнують мозок

Дієтолог Олена Соломатіна розповіла, які продукти сповільнюють розумову діяльність, а при постійній присутності в раціоні здатні стати причиною руйнування мозку.

В першу чергу це трансжири. Саме ці продукти роблять клітинну мембрану жорсткою, заважаючи клітинам нормально функціонувати.

Продукти, в яких містяться трансжири:

  • напівфабрикати;
  • маргарин;
  • дешеві кондитерські вироби;
  • майонез.

Крім того, негативно на роботі мозку відбивається вживання продуктів, що містять так звані швидкі вуглеводи. Йдеться про хліб, макарони, кондитерські і борошняні вироби.

Також варто відмовитися від різних видів солінь.

Дієтолог рекомендує виключити з раціону продукти, до складу яких входять консерванти, ароматизатори та барвники. Справа в тому, що вони є джерелом токсинів для мозку і погіршують живлення його клітин.





ІНШІ НОВИНИ