Bloomberg: Apple випустить повністю автономний електрокар без керма та педалей у 2025 році

Компанія Apple планує випустити повністю автономний автомобіль без керма та педалей до 2025 року, повідомляє Bloomberg.

За словами журналіста Марка Гурмана, компанія переорієнтує проект на повністю безпілотні автомобілі, чого не змогли досягти інші виробники автомобілів. Робота над Apple Car почалася ще в 2014 році, і з того часу проект зазнав багатьох трансформацій. У якийсь момент з’явилися припущення, що Apple відмовилася від своїх планів стосовно створення автомобіля і замість цього зосередиться на програмному забезпеченні, але в 2020 році стало ясно – компанія готує повноцінний Apple Car.

Як пояснює Гурман, спочатку Apple розглядала дві концепції електрокара: одну з обмеженими можливостями автономного водіння, а другу повністю безпілотний автомобіль, що не вимагає втручання людини. Тепер виробник iPhone вирішив наслідувати другий варіант під керівництвом Кевіна Лінча, який очолив проект на початку 2021 року. Bloomberg повідомляє, що Apple досягла «важливої ​​віхи» у розробці автомобільної системи з автономним керуванням та завершила основну роботу над чипом, який буде встановлений у перше покоління електромобілів.

Автомобільний чип Apple – найсучасніший компонент, розроблений усередині компанії. Він складається з нейронних процесорів, які можуть опрацьовувати дані для автономного водіння за допомогою штучного інтелекту. Опис чипа передбачає, що він сильно грітиметься і, ймовірно, вимагатиме розробки складної системи охолодження.

Apple горить бажанням створити автомобіль без кермового колеса чи педалей та з інтер’єром, який був би націлений на керування без допомоги рук. Поки що компанія придивляється до дизайну, аналогічного автомобілю Canoo Lifestyle, в якому пасажири сидять з боків, обличчям один до одного.

З іншого боку, Apple розуміє, що кермо є важливим елементом транспортного засобу, оскільки дозволяє людям брати на себе керування у надзвичайній ситуації.

Крім того, компанія протягом кількох років тестувала свою систему автономного керування позашляховиками Lexus, оснащених сканерами LiDAR та іншим обладнанням.

Apple планує випустити свій перший безпілотний автомобіль через чотири роки – в 2025 році. Чи вдасться компанії досягти цієї мети, залежатиме від того, наскільки вона просуватиметься у розробці повноцінної системи автономного водіння.





ІНШІ НОВИНИ