Як боротися з запотіванням скла в автомобілі

Вікна авто що покриваються вологою це не тільки неприємно, але і просто небезпечно. Запітнілі скла ускладнюють огляд, а це — пряма дорога до ДТП. Тим часом боротися з цією напастю, якщо з нею не справляється штатна кліматична установка, досить просто.

Джерел вологи всередині салону машини може бути кілька. По-перше, її задосить в видихуваному людьми повітрі. Вона може випаровуватися з вологого одягу, салонних килимків або оббивки салону тощо. Водій який довіряє нав’язливій рекламі, побачивши запітніли вікна свого авто негайно осінить думка збігати в найближчий автомагазин і купити спеціальну хімію в різнокольорових флакончиках. Можна піти цим шляхом і намазати або розбризкати на скла патентований препарат проти запотівання.

Але річ у тім, що в складі багатьох з них присутній гліцерин. Через нього на стеклах потім можна виявити райдужні розводи. Тому перш ніж вдаватися до допомоги хімікатів варто скористатися іншими способами.

Перш за все, як слід прогріти салон машини використовуючи як грубку, так і електрообігрів скла. Причому кондиціонер у жодному разі не повинен працювати в режимі рециркуляції — тільки на забір повітря ззовні. Щоб прискорити видалення вологи можна злегка приспустити скло однієї із задніх дверей.

В якості профілактики запотівання рекомендується періодично просушувати килимки і провітрювати оббивку салону під ними. Після поїздки, особливо в холодну погоду, потрібно провітрювати салон, на хвилину залишаючи всі двері машини відкритими. Щоб застрахуватися від запітнілого скла в майбутньому, дехто обклеює зсередини скла машини спеціальною плівкою.

Однак якщо салон потіє хронічно, та ще у відсутності вищевказаних причин, варто звернути увагу на технічний стан машини. Наприклад, волога може з тієї чи іншої причини зібратися в шумоізоляції або оббивці салону. І дефекти ці доведеться усувати. Причиною запітнілого скла, теоретично, можуть стати засмічені вентиляційні отвори салону. Можливо для перемоги над вологою буде досить замінити старий салонний фільтр кондиціонера. Або усунути протікання обігрівача салону.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ