Вибір проекту будинку по параметрам

При будівництві приватного будинку дуже важливо приділити достатньо уваги і часу вибору проекту. Чим більше буде враховано дрібниць, тим більше шансів, що результат буде грандіозним, а Ви в результаті отримаєте саме той котедж, який уявляли в своїх мріях. Обивателю може здатися, що вибір проекту будинку – це просте заняття, особливо якщо у вас немає спеціальних знань і досвіду в будівництві. На що потрібно звернути свою увагу, які параметри потрібно враховувати, чи існують підводні камені в цьому процесі, як правильно вибрати проект будинку для будівництва?

Насправді це питання має дуже багато нюансів, про які ми поговоримо нижче.

Критерії вибору проекту будинку або котеджу

В першу чергу проект будинку вибирається за функціональними критеріями:

  • скільки людина буде жити в будинку (у кожного члена сім’ї повинна бути окрема кімната);
  • скільки планується приймати гостей в майбутньому;
  • чи планується поповнення в родині в перспективі (чи є необхідність облаштовувати дитячу, яка буде пустувати до появи дитини);
  • чи потрібна бібліотека, складські приміщення, гараж, кабінет, майстерня, балкони, веранда та інше.

Матеріали стін

На другому етапі вибору проекту будинку потрібно визначитися з матеріалом для стін. Від цього буде залежати не тільки вартість будівництва, але і характер споруди, адже у кожного матеріалу є свої переваги і слабкі сторони. Дерево більш ефектно виглядає, перевершує по універсальності при монтажі інші матеріали (пінобетон, цегла). Останні більш поширені через підвищену міцність і несприйнятливість до перепаду температур, зміни вологості повітря. Матеріали для стін – це основа проекту будь-якого будинку.

Площа і поверховість

Після цього вирішується питання по поверховості і житловій площі будівлі. Наскільки будуть просторими кімнати, висота стель, скільки буде поверхів в будинку. Відповіді на ці питання повинні бути чіткими і максимально визначеними. Тільки в такому випадку вибрати проект будинку буде набагато ефективніше і швидше.

Варто пам’ятати, що вибір проекту будинку по параметрам (матеріал стін, поверховість, житлова площа, площа забудови) формуватиме основну вартість будинку, тому ваші бажання повинні відповідати вашим можливостям. Залежність вельми проста: чим більший будинок – тим дорожче будівництво будинку.

Інші важливі особливості вибору проекту будинку

Ділянка, призначена для забудови, також повинна відповідати багатьом вимогам, тому вирішення цього питання краще всього довірити фахівцеві в цій області, як мінімум – отримати консультацію. Проведення геодезичних робіт є обов’язковим при реалізації будь-якого проекту, без них ніяк не обійтися. Дізнайтеся, скільки коштують геодезичні і кадастрові роботи в вибраній вами будівельній компанії!

На стадії вибору потрібно звернути увагу і на інші моменти. Наприклад, стиль задасть тон і настрій всього котеджу. Тут ваші смаки відчують повну свободу і постараються максимально реалізуватися. Готові проекти досить часто імпонують майбутнім забудовникам, але більшість клієнтів все-таки хочуть внести щось унікальне в будь-який стиль, будь-то французька еклектика, італійський ренесанс або строгий авангард. Вибір стилю проекту будинку або котеджу – це відповідальний етап, не нехтуйте ним, намагайтеся розглянути якомога більше різних варіантів. Будь-яку з пропозицій можна буде коригувати, доповнювати і модернізувати на свій смак.

Важливим фактором при виборі проекту будинку є індивідуальні вимоги до комфорту. Вони базуються найчастіше на фінансових можливостях і, звичайно ж, на особистих уподобаннях. Одна справа, якщо ви хочете невеликий сад поруч з будинком, інша, коли в ваших планах побудувати тенісний корт, сауну, вертолітний майданчик і садибу для полювання на фазанів. Це ж стосується і інтер’єру котеджу, адже наявність і матеріальна цінність окремих його елементів може суттєво змінювати загальну вартість проекту.

Щоб розібратися, як вибрати проект для будинку або котеджу, важливо врахувати ще кілька важливих умов сприятливого результату:

  • проект створений професіоналом з досвідом роботи в сфері проектування та будівництва;
  • можливість розвитку і доповнення проекту, еластичність до змін за індивідуальними вимогами (розширення тераси, прибудова додаткових об’єктів до основної будівлі, інше);
  • унікальність проекту (будинок не повинен бути навіть здалеку схожий на сусідні в тому ж районі);
  • визначеність і завершеність стилю;
    будівля виглядає привабливо з усіх чотирьох сторін.
    Як доопрацювати сподобався проект?

Також існує і маса інших моментів, які потрібно буде уточнювати і вирішувати безпосередньо при виборі проекту будинку, спілкуючись з фахівцями. Будь-який проект можна завжди доповнити і модернізувати під свої потреби.

Найбільш ефективно вибрати проект будинку допоможе 3D візуалізація. Ця інноваційна технологія дозволяє заощадити масу часу і зусиль на прийняття рішення.





ІНШІ НОВИНИ