Як вибрати кришку для акваріуму?

Якщо у вас вдома є рибки, або ж ви плануєте найближчим часом придбати для себе декілька екземплярів, ви повинні знати, що жоден акваріум не можна вважати повноцінним, якщо в ньому відсутня хороша кришка. І дійсно, будиночок для Ваших риб буде виглядати якось дивно і незвично без кришки на його верхівці. Тому виникає необхідність придбати її відразу ж разом з акваріумом, якщо вона не входить в загальну комплектацію, а зробити це можна на сайті
https://zoocool.com.ua/akvariumistika/kryshki/tm-ukraina/. В магазині zoocool представлений великий асортимент товарів для ваших домашніх улюбленців, які зроблять їхнє життя комфортним та щасливим. Зокрема, ви можете придбати все необхідне для своїх рибок: акваріум, кришку, піддон, фільтри, обігрівачі, лампи, корм, декорації та багато іншого.

Але давайте поговоримо більш детальніше про такий важливий елемент будиночку для ваших рибок, як кришка. Вона є не тільки незамінним елементом декору в акваріумі. Крім цього вона виконує ще масу корисних функцій, без яких життя рибок було б набагато гіршим. Серед них слід відзначити:

  • Зменшення випарів води з акваріума.
  • Перешкода, що не дозволяє рибам вистрибнути, а морські акваріумні риби часто люблять це робити.
  • Маскування ламп освітлення та інших предметів, необхідних для існування життя в акваріумі.
  • Бар’єр, що захищає акваріум від попадання в воду пилу та іншого сміття.

Яку кришку вибрати

Далеко не завжди трапляється так, що кришка виготовляється в комплекті разом з акваріумом. Приклад тому торгові акваріуми. Крім цього, з різних причин кришка може зламатися. Все це змушує власника купувати нову кришку для покращення комфорту своїх домашніх улюбленців. При виготовленні великого акваріума це необхідно враховувати. Але як зрозуміти, яку ж саме кришку варто купити? Адже їх настільки багато, та й за розмірами, і за якістю всі вони абсолютно різні.

При виборі кришки увагу слід звернути на такі характеристики:

  • Висота виготовленої кришки повинна бути в районі 10 сантиметрів. Такий розмір буде найзручнішим для знімання кришки без розбризкування води.
  • Кришка повинна бути сконструйована так, щоб всі дроти були захищені від попадання вологи.
  • Внутрішня поверхня кришки для акваріуму повинна бути світловідбиваючою. Це дасть можливість рівномірно розподіляти освітлення по акваріуму.
  • Якщо є можливість, купуйте кришку з декількома лампами. Це буде хорошим варіантом для Ваших рослин, які в належній мірі потребують висвітлення.




ІНШІ НОВИНИ