Кілька рекомендацій з вибору нового дивану

Диван – дійсно унікальний предмет обстановки. Адже він підходить для будь-якого виду відпочинку – як для «горизонтального», так і для «вертикального». А тому жити без цього виробу зовсім незручно. Саме тому цей м’який предмет обстановки користується величезним попитом у представників буквально всіх верств населення. Ну, а попит, як відомо, народжує пропозиції, тож сучасні виробники меблів створюють моделі на будь-який смак та для будь-якої кишені.

Диван буде доречним у вітальні, спальні, дитячій кімнаті й навіть на кухні. Але ж, зрозуміло, для різних помешкань потрібні різні дивани. Багатий асортимент цих виробів ви знайдете на ddn.ua.

«Ціну питання» обговоріть на сімейній нараді

Однак купити гарні м’які меблі – справа непроста. Як зазначають фахівці, якщо ви не знайомі з деякими важливими деталями, знайти те, що було б варто вашої уваги, досить важко. Адже навіть вартість дивану – таке питання, до якого члени вашої родини, можливо, ставлять по-різному. Здавалося б, усе просто: зібрати «сімейну нараду», й обговорити проблему (адже «ціна питання» має влаштовувати усіх). Проте, на жаль, чомусь не всі до цього можуть додуматися. Тому візьміть на замітку нашу просту, але дієву підказку, й обов’язково прийдіть до загального висновку усією родиною.

Враховуйте площу помешкання та габарити інших меблів

Габарити дивану також дуже важливі. Вони впливають на те, як ви пересуватиметеся по помешканню, чи буде вам зручно. Якщо кімната захаращена меблями, це свідчить лише про те, що ставлення власників до вибору предметів обстановки не було надто серйозним. З першого ж погляду складається враження, що у такому приміщенні буквально важко дихати. Аби цього не сталося, при розрахунках підходящого розміру для дивана, вам слід точно знати площу кімнати, в якій ви його розташуєте, а також габарити інших виробів, котрі стоятимуть поряд із ним. Розмір виробу також залежить від того, які функції він у подальшому виконуватиме. Наприклад, якщо ваш диван буде місцем, де ви щоночі відпочиватимете, то він має бути оснащений якісним механізмом розкладання, котрим, до того ж, неважко користуватися.

Модель дивану залежить від того, в якому помешканні він стоятиме

Як на розмір, так і на зовнішній вигляд виробу впливає те, де ви плануєте ваш новий диван розташувати. Скажімо, у вітальні непогано виглядає софа або канапе відповідного кольору та дизайну. Щодо предмету обстановки для спальні, то це зовсім інша річ. Диван для щоденного нічного відпочинку, перш за все, повинен мати міцну основу. І, окрім цього, спальне місце має бути максимально комфортним. Якщо ви надаєте перевагу трансформерам, потурбуйтеся про надійний механізм розкладання.

Диван для приміщення, де готують їжу, – також не велика рідкість. Однак через те, що зазвичай на кухні не дуже багато місця, м’який виріб для цієї кімнати, як правило, має «схованку» під сидінням. Це дуже зручно. Якщо площа приміщення не дозволяє розмістити там повноцінний диван, непоганий варіант – м’який куточок, до складу якого, як правило, входять два невеличких диванчики, стіл та два стільці.





ІНШІ НОВИНИ