Дитячі ліжечка: види та характеристики

Ліжечко це перше, про що думають батьки, коли заходить мова про речі, які необхідно придбати для новонародженого. Дитяче ліжечко купують завжди заздалегідь для того, щоб по прибуттю з пологового будинку покласти малюка в його першу, справжню постіль.

Як вибрати дитяче ліжечко для новонародженого

Сьогодні на ринку існує безліч варіантів дитячих меблів. У спеціалізованих магазинах можна зустріти ліжечка на коліщатках, дитячі люльки-ліжечка, моделі з відкидними бортами і трансформери.

При цьому існують єдині правила при виборі цих меблів, дотримання яких буде гарантією вдалої покупки:

  • дитяче ліжко повинне бути зроблене з натурального дерева;
  • ви має бути якісно обробленим;
  • ширина між планками не повинна бути більше 9-10 см;
  • конструкція ліжечка повинна бути стійкою.

Серед великої різноманітності моделей незмінною популярністю користується традиційне дитяче дерев’яне ліжечко. Саме його найчастіше купують батьки для своїх малюків. Основна перевага цієї моделі полягає в її низькій ціні і зручності.

Багато вітчизняних виробників випускають якісні дитячі ліжечка. При виборі ліжечка слід звертати особливу увагу на його конструкцію. Меблі для дітей не повинні мати гострих кутів. Всі краї ретельно обробляються і закругляются. Для того, щоб ще більше убезпечити малюка від можливих ударів, на бортики надягають м’які накладки з тканини. Відстань між планками – це ще один важливий момент, на який слід звернути пильну увагу. Вона не повинна перевищувати 9-10 см. В іншому випадку є великий ризик того, що малюк просуне головку між планками і завдасть собі цим важкої шкоди. Перила ліжечка ретельно обробляються. На них не повинно бути ніяких нерівностей і задирок. Поверхня поручнів повинна бути ідеально гладкою. Те, що доросла людина відчуває, як невелику шорсткість, може подряпати ніжну дитячу шкіру.

Перед покупкою дитячого ліжечка обов’язково перевірте його стійкість. Воно має міцно стояти на підлозі і не мати ніякого люфту. Нестійке ліжечко може перекинутися. Також потрібно перевірити міцність і надійність всіх з’єднань. У це складно повірити, але абсолютна більшість дітей ближче до однорічного віку примудряються розхитувати і ламати свої ліжечка.

У продажу можна часто зустріти оригінальні люльки для новонароджених. Вони дуже зручні, але призначені для малюків у віці до 3-4 місяців. Як тільки дитина почне пробувати сідати, використовувати таку люльку вже не можна. Більш практичним варіантом буде звичайне дитяче ліжечко на коліщатках або качалка.





ІНШІ НОВИНИ