Метизи: основні види та характеристики

У виробництві тих чи інших виробів велику роль грає різноманітна фурнітура, яка використовується для кріплення. Поняття фурнітури можна розкласти на безліч складових, але безумовно ключовим поняттям будуть металовироби. Метизами називають металеві вироби, які застосовуються для кріплень. Під цим поняттям об’єднані такі вироби, як шурупи, високоміцні болти, гвинти і так далі. Ясно, що всі ці вироби є досить важливими елементами будь-якого кріплення, яке в свою чергу, активно застосовується при будівництві і монтажі.

Використання метизів від виробника незамінне в тому випадку, коли будь-які споруди мають тимчасовий характер. Дані вироби забезпечують міцність і надійність конструкцій, але що найголовніше, так це можливість швидкого демонтажу шляхом вилучення кріплення. Всі металовироби можна розділити на універсальні і такі, що використовуються переважно на промисловому виробництві. До них можна віднести кріплення, що застосовуються на залізниці, в лініях електропередач і так далі. Звичайно, більш популярними є універсальні металовироби, які випускаються об’ємними тиражами і які можна придбати навіть через Інтернет, наприклад на сайті https://www.caravella.com.ua/krepezh-i-metizy/.

Втім, варто окремо виділити ряд металовиробів, які можна назвати спеціальними. До таких, зокрема, можна віднести роз’ємні кріплення. Це поняття об’єднує всі різьбові елементи на зразок болтів, шпильок, гайок, гвинтів та ін. В свою чергу, нероз’ємні металовироби утворюються методом склеювання, спаювання, зварювання або заклепування металів.

Основними металами, які беруть участь у виробництві метизів, є сталь і алюміній, хоча нерідко трапляються випадки, коли також застосовується і нержавіюча сталь. Класифікацію за матеріалами можна назвати ще одним методом поділу метизів, який можна використовувати при їх виборі. Залежно від своєї форми і типу головки дані елементи кріплення можуть мати різне застосування в побуті. Найчастіше вони активно застосовуються при проведенні ремонтних робіт, а також тоді, коли необхідно закріпити ті чи інші елементи декору. Найчастіше також можна виділити в окремий ряд  побутові металовироби. Матеріалом для їх виготовлення служить сталевий дріт, який також використовується у виробництві канатів і електродів. При цьому такі металовироби надійно захищені від впливу підвищеної вологості і корозії.

Знаючи ці та деякі інші особливості метизів, їх класифікацію та інші деталі, вибрати їх на будівельному ринку або в Інтернеті буде дуже легко.





ІНШІ НОВИНИ