Специфіка навчання в автошколі та складання іспиту в МРЕВ

В даний час мало хто може уявити своє життя без особистого автотранспорту. З його допомогою набагато швидше можна вирішувати питання, добратися до пункту призначення. Крім того, можливість пересування на власному автомобілі – гарантує комфорт і особисту безпеку.

Однак недостатньо придбати особистий автомобіль, необхідно мати ще й водійське посвідчення. Для цього достатньо пройти навчання в автошколі і скласти відповідні іспити в МРЕВ. На порталі “Автошколи Столиці” ви можете підібрати для себе найкращий варіант навчання. Завітавши на сайт https://stolica.com.ua, ви отримаєте більш детальну інформацію про автошколи Києва, маєте можливість ознайомитись з вимогами навчання та почитати відгуки від клієнтів.

Щоб стати повноцінним учасником дорожнього руху, необхідно пройти навчання в автошколі. Воно включає вивчення теоретичної частини, правил дорожнього руху, а також практичне навчання з інструктором, де освоюються навички водіння не тільки на спеціальному навчальному полігоні, а й по місту. Окрім цього усі учні автошколи складають внутрішній іспит. Це дозволить отримати всі необхідні навички і знання і повністю підготуватися до здачі іспиту в МРЕВ.

Це складний і трудомісткий процес, який вимагає максимально відповідального підходу. Щоб мати право керувати легковим автомобілем, необхідно мати водійське посвідчення категорії «В». Найчастіше багато початківців автолюбителів обмежуються однією категорією, оскільки вони не збираються водити іншу автомобільну техніку.

Крім того, ті люди, які планують купувати автомобіль з автоматичною коробкою, часто при виборі інструктора віддають перевагу аналогічним авто. Те саме відбувається з автомобілями з механічною трансмісією. Такий підхід дозволяє отримати максимальну кількість навичок і умінь, зрозуміти, як саме відбувається процес водіння, що необхідно знати, керуючи автомобілем.

Спочатку може здатися, що неможливо одночасно стежити за дорогою, керувати автомобілем, слідкувати за ситуацією за допомогою дзеркал і при цьому не порушувати ПДД. Насправді не все так складно. Єдине, що потрібно – це знати ці правила і мати певний досвід. Чим більше практичних занять з інструктором буде у майбутнього водія, тим краще він буде поводити себе на дорозі та впевненіше почуватися за кермом. Крім того, в такому випадку значно легше буде скласти теоретичний і практичний іспит в МРЕВ.

До здачі іспиту допускаються особи віком від 16-18 років (залежить від категорії), які  пройшли навчання в автошколі. Для здачі потрібно надати такі документи:

  • паспорт;
  • квитанцію про сплату екзаменаційних платежів;
  • медичну довідку;
  • диплом, отриманий в автошколі.

Іспит в МРЕВ складається з 2 частин: теоретичної і практичної.

Перша являє собою перевірку знань правил дорожнього руху, яка здійснюється за допомогою проходження тестування на комп’ютері. Учаснику потрібно відповісти мінімум на 18 питань з 20. Якщо ви допустили більше помилок – іспит вважається не складеним.

На другому етапі проводиться практичне тестування на автодромі та їзда по місту. Остання містить певний перелік обов’язкових складових вулично-дорожньої мережі, а також знаків і розміток.





ІНШІ НОВИНИ