Переваги організації власної міні-АЗС

Сьогодні багато компаній мають автопарк легкових, вантажних машин. Вони потребують періодичної заправки. Залежно від роду діяльності організації, заправка автомобілів проводиться від 1 разу на тиждень до кількох разів в день. В останньому випадку є сенс задуматися про відкриття власної невеликої паливозаправної станції. Їх нерідко називають міні-АЗС, так як вони не займають багато місця, коштують дешевше, відрізняються мінімальними вимогами і відсутністю необхідності отримання численних дозволів.

Для організації паливної точки знадобляться заправні модулі. Це колонки, через які здійснюється заправка. Від надійності, продуктивності і системи безпеки даних виробів залежить багато чого. Купити товар пропонують сотні компаній, але довіряти можна одиницям. Ряд великих організацій радить продукцію магазину https://vlasnaazs.ua/. Якість, перевірена часом, за розумні гроші.

Актуальність

Навіщо займатися питанням організації, якщо можна відправити машину на найближчу АЗС? Купівля, установка паливозаправочного модуля аргументована низкою факторів. Перший – віддаленість заправки. На дорогу автомобіль витратить час і бензин, а це зайві витрати. Другий – вартість палива. Невелика АЗС може розраховувати на закупівлю бензину оптом у перевіреного постачальника. Третій – це не вимагає багато часу, великих вкладень і паперової бюрократії. Купили, поставили, користуємося.

В умовах підвищення цін в паливному секторі міні-АЗС набуває особливої ​​актуальності. Деякі організації встановлюють мобільні заправки для контролю витрат на паливо. Не секрет, що частина водіїв хитрує, заливаючи в бак понад норму для особистого користування. Міні-заправка не дозволить цього зробити. Ви будете точно знати, скільки бензину і ким було залито та витрачено.

Структура комплексу

Мобільна заправка – це нескладна система резервуарів, подачі палива, безпеки. По суті, вона представлена ​​п’ятьма основними елементами:

  • ємністю для зберігання;
  • насосом;
  • шлангом подачі;
  • пістолетом;
  • лічильником.

Бензин насосом подається з резервуара і через шланг з пістолетом заливається в бак. Лічильник відміряє обсяг палива, виводить інші дані (залежить від моделі). Важливою є якість кожного елемента. Бензин має складний хімічний склад, горючий і відноситься до агресивних речовин. Неякісні матеріали, погана збірка і інші чинники приведуть до неприємностей.

Зверніть особливу увагу на лічильник. Переконайтеся в наявності супровідної документації, гарантії якості. Не забудьте перевірити результати на практиці. Дізнайтеся обсяг ємності, наповніть її і повністю використовуйте. Дані повинні зійтися з мінімальними відхиленнями.

Вимоги

Мобільний ТЗМ хоч і невеликий, але все ж несе певну небезпеку, тому без вимог не обходиться. Паливо – це горючий, вибухонебезпечний продукт нафтопромисловості. Місце видачі бензину необхідно оснастити засобами пожежогасіння. Достатньо поставити ящик з піском, організувати куточок з вогнегасником. Останній повинен бути обсягом не менше 50 л.

Існують вимоги до монтажу комплексу:

  • Модуль заправки розташовується на деякій відстані від ємності зберігання. Конкретніше – не менше 3 метрів.
  • Міні-АЗС обов’язково заземлюється.
  • Елементи заправки повинні бути сертифікованими.
  • Проходити пожежну інспекцію не потрібно. Достатньо мати супровідний пакет паперів від виробника, продавця.

Вибір постачальників

Підійдіть серйозно до питання закупівлі обладнання, сировини. Продавці пропонують не одне і те ж. Є багато організацій, що продають дешеву, але низькоякісну продукцію. Продавець повинен мати дозвіл на ведення діяльності, а кожен товар – супровідну документацію. Звертайте увагу на умови. Нерідко компанії в комплекті з виробом пропонують безкоштовну доставку, розширену гарантію. Одночасно працюють організації з захмарними розцінками без індивідуального підходу. Від палива залежить стан транспорту, ефективність роботи на ньому. Не пошкодуйте грошей на експертизу зразків.





ІНШІ НОВИНИ