Як вибрати Smart Cover для iPad

Для гаджетів яблучної компанії Apple було розроблено величезну кількість різних аксесуарів. Перелік одних тільки найменувань буде дуже довгим. Одним з найбільш затребуваних є захисний чохол для iPad. Планшет цей не дешевий, і він набагато довше прослужить, якщо ставитися до нього дуже дбайливо. На перший погляд, в цьому захисному аксесуарі немає нічого особливого, але, тим не менш, розроблена величезна кількість моделей, і вибрати гідну з них не так і просто. Багато користувачів віддають перевагу чохлам типу Smart Cover, який захищає тільки екран, а задня кришка залишається неприкритою. Купити їх можна за посиланням https://macincase.com.ua/ipad/chehlyi-ipad/, а ми розглянемо особливості цього чохла та відзначимо поради по його вибору.

Що собою являє Smart Cover

Обкладинка Smart Cover являє собою прямокутник, виготовлений з натурального або синтетичного матеріалу, який накладається поверх екрану і кріпиться до корпусу за допомогою магнітів. Вона дозволяє надійно захищати поверхню екрану. Крім того, вона вміє блокувати екран при закритті і знімати блокування при відкритті. Вам не потрібно турбуватися про ручне блокування екрану, ризик випадкових натискань зводиться до мінімуму.

Чохол для iPad Mini і інших версій може мати різну колірну гаму. Більш старі партії мали один колір зовні і всередині чохол білого або сірого кольору. Нові моделі є одноколірними як всередині, так і зовні.

Конструкція обкладинки дозволяє згинати її, змінюючи таким чином положення, утримувати iPad в різних позиціях. Наприклад, обкладинка може перетворюватися в підставку при читанні, друкуванні тексту, перегляду відео або відеодзвінках. Вам більше не потрібно турбуватися про те, як зручніше взяти ваш Айпад, щоб почитати, подивитися кіно або пограти в гру. Ваш електронний асистент буде стояти рівно і твердо навіть на кривій і м’якій поверхні. Можливо, для ігор чохол для iPad Mini краще буде зняти, тим більше, знімається він буквально за одну-дві секунди, в усьому іншому ви просто розв’язуєте свої руки.

Чи є які-небудь недоліки у аксесуара? Є, але вони не істотні.

По-перше, на екрані можуть з’являтися смужки в місцях вигину Smart Cover. З одного боку, це трохи псує зовнішній вигляд, а з іншого – їх дуже легко видалити м’якою ганчіркою.

По-друге, м’яка внутрішня сторона може притягувати пил і, якщо неакуратно користуватися, вона також буде бруднити або навіть дряпати екран. Так що намагайтеся тримати обкладинку в чистоті.

По-третє, від постійного використання обкладинка трошки змінює свій колір і стає темнішою. Якщо вас це бентежить, час від часу протирайте поверхню вологою ганчіркою. Бруд відтирається дуже легко.

Ну і, по-четверте, iPad стає трохи важчим при використанні спільно з обкладинкою Smart Cover. У більшості випадків ця різниця несуттєва, але під час ігор, що вимагають активної участі, краще її відстебнути.

Поради щодо вибору якісного чохла

Поради щодо вибору обкладинки Smart Cover слід почати з згадки того, що вони бувають двох типів: оригінальні та підробки. У першому випадку сумніватися в якості не доводиться, адже виготовляє аксесуари для iPad сама компанія Apple. Купити їх можна лише в офіційних пунктах продажу Apple. Правда, їх вартість набагато вища.

Підробки теж буває різної якості. Умовно розділимо їх на кілька груп:

  • Низькоякісні підробки. Виготовлені недбало, дуже часто шари склеєні між собою поганим клеєм і дуже швидко починають розшаровуватися. Зовнішнім виглядом вони лише нагадують Smart Cover;
  • Підробки середнього якості. Сам матеріал обкладинки може бути досить якісним, але, наприклад, магніти будуть дуже слабкими. В ідеалі, якщо підняти планшет, утримуючи конструкцію за обкладинку, вона повинна витримувати його вагу;
  • Високоякісна підробка – за якістю можна порівняти з оригіналом, а в деяких випадках навіть перевершує його.

У будь-якому випадку ніколи не купуйте подібні аксесуари для iPad в незрозумілих торговельних точках, а краще довіртеся перевіреному продавцю.

На які моменти слід звернути увагу при виборі захисного чохла для вашого iPad?

  1. Чи варто купувати його взагалі? Це ваша особиста справа, але найкраще, якщо ви все-таки його придбаєте. В ідеалі разом з новеньким планшетом. Для когось рівень захисту, що надається здасться недостатнім, адже Smart Cover покриває тільки екран, а задня кришка залишається незахищеною. У будь-якому випадку аксесуар дуже стильний і функціональний.
  2. Який матеріал краще? Існують обкладинки шкіряні або з міцного синтетичного матеріалу поліуретану. Шкіряні будуть виглядати більш солідно, можна навіть сказати, елітно. У той же час поліуретанові мають більш широку кольорову гаму, також їх легше очищати від забруднень. При однакових показниках шкіряний чохол для iPad Mini буде коштувати набагато дорожче. Більшість користувачів вибирають поліуретанові, ні разу не шкодуючи.
  3. Як відрізнити оригінал від підробки? Навіть в солідних на вигляд магазинах можна легко натрапити на неоригінальні аксесуари для iPad. Можливо, в цьому нічого страшного і не буде, але найчастіше такі чохли служать менше і є не такими практичними. На оригінальному чохлі має бути викарбуваний напис про те, що він розроблений компанією Apple в Каліфорнії.




ІНШІ НОВИНИ