Тепер безробітні можуть отримати майже 100 тисяч на бізнес під 0%

Міністерство соціальної політики запустило нову бюджетну програму «Рука допомоги». Відтак, безробітні малозабезпечені зможуть отримати фінансову допомогу від держави для власного бізнесу.

Як повідомляється на сайті відомства, безвідсоткову фінансову допомогу до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року — 97 500 грн) зможуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно буде повернути.

Однак, сума, яку повертають, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску, а якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за скеруванням центру зайнятості, пто овертати допомогу державі не потрібно.

На реалізацію цієї програми у держбюджеті на наступний рік передбачено приблизно100 млн грн.

Для отримання фінансової допомоги потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи.

«Розробити бізнес-план допоможуть працівники центрів зайнятості, які надаватимуть учасникам бюджетної програми консультації із започаткування і ведення бізнесу та організовуватимуть для них безкоштовне професійне навчання», — додали у міністерстві.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ