Прості поради від лікарів, як скинути зайву вагу без жорстких обмежень в їжі.
Додати руху
Лікарі радять збільшити фізичні навантаження — перш за все, власникам сидячої роботи. Один з найпростіших способів досягти цього — «гуляти по годині чотири рази на тиждень увечері перед сном». Якщо аеробні навантаження у вигляді піших прогулянок, скандинавської ходьби, танців або плавання в басейні здаються занадто легкими, можна перейти до силових тренувань: вони спалюють жир внаслідок зміцнення і зростання м’язової маси.
Скоротити в раціоні сіль і цукор
За словами фахівців, сіль і цукор забивають смакові рецептори, у результаті чого погано розрізняються смакові відтінки, що сприяє поглинанню їжі у великих кількостях. Щоб відмова від звичних доз цукру і солі не здавалася занадто жорстким обмеженням, спеціалісти рекомендують використовувати запашні трави (базилік, м’яту, тархун, чебрець) і ягоди.
Вживати більше овочів
Ще одна проста порада, що дозволяє скинути зайву вагу без жорстких обмежень — довести кількість овочів до 50 відсотків всього раціону.
«Подумки розділіть свою тарілку на чотири частини. Перші дві чверті наповніть овочами. Ще одну чверть — нежирним м’ясом, рибою, морепродуктами або яйцями (це необхідний білок). Решту — ягодами і йогуртом», — поділилися фахівці.
Різноманітність і натуральність
Медики пояснили, що різноманітність у їжі дуже корисна для здоров’я кишкової мікрофлори, що впливає на вагу і на загальне благополуччя організму.
«Буряк дуже корисний, але пити щодня буряковий сік шкідливо, наприклад, для нирок. Здоров’ю сприяє саме різноманітність продуктів, причому натуральних», — дали пораду експерти.
Пити воду
Всім, хто хоче скинути зайву вагу без жорстких обмежень в їжі, фахівці закликають пити чисту воду — «ніякі соки й компоти людському організму не потрібні, в них немає користі». Якщо проста вода здається занадто нудною, в неї можна додати лимон, м’яту, огірки, ягоди.
Спати у темряві
Лікарі вважають важливим відпочивати вночі в темній кімнаті з щільно заштореними вікнами. Це сприяє більш інтенсивному виробленню «гормону щастя» серотоніну, що забезпечує гарний настрій, зниження тривожності і нервозності, що змушують людей шукати розради в калорійній їжі.