При сильному головному болю лікарі рекомендують відмовитися від деяких сортів сиру, ковбаси, кави, цитрусових і авокадо. Про це розповіли іспанські дієтологи Сандра Бакера та Альваро Санчес.
Медики попередили, що якщо людина почала відчувати головні болі з деякою періодичністю, то це привід звернутися в поліклініку.
Однак знизити інтенсивність головного болю допоможе відмова від деяких продуктів. Так, на думку дієтологів, при мігрені варто виключити з раціону блакитні сири, оскільки в них міститься багато гістаміну — похідної амінокислоти гістидин.
З цієї ж причини бажано відмовитися від усіх цитрусових фруктів і від авокадо.
Як підкреслив Альваро Санчес, велика кількість гістаміну міститься також в червоному вині. Від нього людям з головним болем варто відмовитися — поряд з іншими алкогольними напоями. Міститься гістамін і в ковбасі, а також інших м’ясних продуктах сильної переробки.
Кава також може спровокувати головні болі, вважають експерти. Причому мігрень може стати наслідком як різкого збільшення вживання кави, так і скорочення її вживання.
Крім того, лікарі порекомендували людям, що страждають головним болем, харчуватися дрібно — невеликими порціями кожні три години.
“Коли ми не їмо багато годин, рівень глюкози в крові знижується, через що може з’явитися головний біль. Крім того, приватні перекушування дозволяють позбутися від тяжкості в животі, тому що за раз ми з’їдаємо менше”, — розповіла Сандра Бакера.
Тим часом, нове дослідження вчених з Арізонського університету показало, що людям з мігренню може допомогти терапія зеленим світлом, яка здатна знизити частоту і інтенсивність нападів, тим самим значно покращуючи якість життя хворого. За даними роботи вчених, вплив зеленого світла в середньому за місяць зменшив кількість днів з головним болем на 60%.