Лікарі: парацетамолу може посилити хронічний біль

Парацетамол – поширене знеболююче, яке використовується для лікування болю. Його також можна використовувати для зниження високої температури. Люди, схильні до хронічного болю, природно, думають про прийом парацетамолу, але лікар з Великобританії пояснила, що знеболюючі потенційно можуть погіршити вашу ситуацію.

«Існує стан, який називається головним болем при надмірному вживанні парацетамолу, і проблема полягає в парацетамолі», – попередила лікар-терапевт з Великобританії Філіпа Кей.

Головний біль через надмірне вживання ліків – це тип болю, який розвивається і посилюється при частому застосуванні будь-яких медикаментів для лікування болю у людей, які страждають головним болем напруги або мігренню.

Згідно зі статтею, опублікованою в British Medical Journal (BMJ), головний біль, пов’язаний з надмірним вживанням ліків, є поширеним захворюванням, яким страждає від одного до двох відсотків населення.

«Симптоми зазвичай погіршуються після скасування аналгезії, і може знадобитися кілька тижнів, щоб видужати, хоча деякі з них не поліпшуються, а у багатьох настає рецидив», – повідомляє BMJ.

У світлі цих фактів, «призначення парацетамолу протягом тривалого часу пацієнтам з супутнім головним болем необхідно ретельно продумати, і цього слід уникати при лікуванні головного болю», – йдеться в статті BMJ.

Варто зазначити, що цей синдром розвивається тільки у людей, схильних до головного болю, як правило, у людей з мігренню або мігрені в сімейному анамнезі.
«Зазвичай це не спостерігається у людей, які приймають знеболюючі з причин, відмінних від головного болю, наприклад, артриту або болю в спині», – пояснює The Migraine Trust.





ІНШІ НОВИНИ