Кардіологи назвали продуктии, які викликають тромби

Продукти, що містять прості вуглеводи і безліч цукру, негативно впливають на процеси згортання крові. Про це заявила кардіолог Анна Кореневич.

Пацієнтам з груп ризику потрібно рідше вживати продукти, які містять прості вуглеводи, а також цукор. Дуже багато цукру буває в різних знежирених продуктах і напівфабрикатах, чимало міститься в соусах. При підвищеному ризику тромбозу слід скоротити вживання випічки і інших солодощів, як розповіла кандидат медичних наук Ганна Кореневич.

Вона порадила «сердечникам», які приймають антикоагулянти, подібні до варфарину та інших препаратів для зниження згортання крові, не вживати зелений чай, а також різні овочі зеленого кольору. До них відносяться петрушка, кріп, зелена цибуля, селера і тому подібні продукти. Науково доведено, що такі овочі негативно впливають на ефективність ліків, послаблюючи її.

Кореневич підкреслила, що з підвищеним ризиком тромбозу стикаються люди з високою масою тіла, які страждають від діабету, серцево-судинних захворювань, що мають шкідливі звички. Якщо ви входите до групи ризику, особливо важливо відмовитися від куріння і зловживання алкогольними напоями





ІНШІ НОВИНИ