З’ясувалося, скільки м’яса можна з’їдати без шкоди для здоров’я. Про це розповіла дієтолог-гастроентеролог Ірина Бережна.
На думку експерта, до червоного м’яса можна віднести виключно баранину і яловичину. У ньому міститься залізо, селен, корисні мікроелементи, вітаміни групи В і незамінні поліненасичені жирні кислоти, це все позитивно позначається на самопочутті людини. Проте, при якихось проблемах зі здоров’ям м’ясо у великій кількості може завдати і шкоди.
“Якщо є якісь проблеми зі здоров’ям, ми обмежуємо вживання деяких сортів м’яса через те, що в них велика кількість холестерину, жирних амінокислот, які не є необхідними. Трансжири, які там присутні, можуть легко перероблятися організмом і так же легко відкладатися у вигляді холестеринових бляшок”, – зауважила лікар.
Якщо ж людина здорова, то з’їдати до 400-500 грамів червоного м’яса в тиждень – абсолютно безпечно.