Роль вітаміну B12 в нормальній роботі внутрішніх систем організму вкрай велика. Саме він сприяє виробленню червоних кров’яних тілець і здоровому функціонуванню нервової системи, підтримує в нормі когнітивні функції і рухову активність.
Експертами Національної служби охорони здоров’я Великобританії були названі 5 продуктів для запобігання дефіциту B12. Вони представлені:
- м’ясом;
- рибою;
- сирами;
- молоком:
- яйцями.
Найоптимальніше насичення організму цим вітаміном – дотримання збалансованого раціону, пояснюють експерти. Проте, багато людей віддають перевагу заповнювати нестачу елемента за допомогою різних біологічних добавок, однак при їх вживанні варто звертати особливу увагу на дозування.
Самостійне призначення і некоректне вживання вітаміну B12 може викликати серйозні наслідки для здоров’я. Надмірне вживання елемента загрожує передозуванням і подальшим отруєнням організму. Результати недавнього дослідження, опублікованого на сайті National Library of Medicine, дозволили вченим назвати сім ознак отруєння вітаміном B12.