США виділили мільйон доларів на обладнання для мовлення на Крим і Донбас

Сполучені Штати Америки виділили близько мільйона доларів на телерадіомовне обладнання, яке допоможе передавати український телесигнал на територію анексованого Криму і непідконтрольну Києву частину Донбасу. Про це 13 вересня на прес-конференції в Києві, присвяченій розширенню українського телемовлення на окупованих територіях, сказав заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент.

“USAID підтримав зусилля наших українських партнерів, вклавши майже мільйон доларів в високопрофесійне телерадіомовне обладнання, яке забезпечить якісний український контент для більш ніж чотирьох мільйонів жителів на півдні і сході України, включаючи близько двох мільйонів громадян, які зараз не мають доступу до ефірної української мови” , – сказав Кент.

За словами глави відділу телебачення і радіомовлення Концерну РРТ Леоніда Семенченко, Україна вже встановила чотири передавача.

“У червні цього року вже отримано чотири сучасних цифрових передавача виробництва німецької кампанії. Така міжнародна технічна допомога є вагомим внеском для розвитку саме державної мережі цифрового телебачення на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях і на адмінкордоні з АР Крим”, – розповів він.

Ще сім передавачів, додав Семенченко, будуть передані Україні до кінця цього року.

Кримська правозахисна група за підсумками вересневого моніторингу встановила, що мінімум в 10 населених пунктах на півночі півострова український радіосигнал повністю заблокований.

Росія припинила мовлення українських ЗМІ на контрольованих нею територіях України – в включеному Криму та на окупованій частині Донбасу. Українські засоби масової інформації шукають можливості доносити свій сигнал до аудиторії на непідконтрольній Києву території.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ