Апеляційний суд прийняв рішення, через яке телеканал “112 Україна” можуть позбавити ліцензії на мовлення

Шостий апеляційний суд Києва відмовив телеканалу “112 Україна” в задоволенні апеляції, через що найближчим часом глядачі можуть втратити можливість дивитися телеканал.

Про це після засідання в суді повідомив юрист телеканалу “112 Україна” Василь Сметана.

“Рішення вступає в силу, звичайно ж, ми будемо використовувати всі засоби захисту, передбачені законом, але рішення вже, скажімо так, буде діяти таким чином, як і задумано регулятором, а саме буде розглянуто питання продовження ліцензії і буде відмовлено. Всі глядачі, які дивляться телеканал 112 Україна по Т2, це досить велике покриття, всі, хто приймає на антену сигнал, втратять таку можливість, дивитися 112 Україна”, – пояснив юрист.

Також він зазначив, що питання про позбавлення телеканалу ліцензії буде розглянуто Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, і регулятор, найімовірніше, відмовить “112 Україна” у продовженні ліцензії.

“З сьогоднішнього дня це рішення (Апеляційного суду, – ред.) вступає в силу, і ми очікуємо найближчим часом розгляд Національною радою з питань телебачення і радіомовлення питання про продовження ліцензії телеканалу “112 Україна”, і я переконаний, що прогнозоване і вже давно заявлене всіма членами Нацради рішення про відмову продовження цих ліцензій буде прийнято регулятором. На найближчих засіданнях Нацради з питань телебачення і радіомовлення буде розглянуте питання. Це може бути в цей четвер або в найближчий четвер, наступного тижня, наприклад. Тобто рішення суду відкрило можливість Нацраді відмовити в продовженні ліцензії телеканалу, і в разі винесення рішення про відмову продовження, ліцензія припиняє свою дію в цей день”, – підкреслив Сметана.

Крім того, Василь Сметана прокоментував інформацію про те, що на суддів чинився тиск і вони отримували вказівки з приводу справи телеканалу “112 Україна”.

“Було кілька публікацій щодо того, що судді викликалися до Офісу президента і так далі. Є інформація, навіть Ігор Гужва (головний редактор сайту” Страна.ua “, – ред.) На своїй Facebook-сторінці написав, що йому відомий план. У ЗМІ є свої джерела, і я думаю, що це все підтверджується ще сьогоднішнім рішенням “, – додав він.

Відзначається також, що ЗМІ дізналися про контакти суддів, які розглядають справу про ліцензію телеканалу “112 Україна”, з Офісом президента України. Як відомо, Офіс президента України очолює юрист Андрій Богдан, якого журналісти і експерти називають ставлеником олігарха Ігоря Коломойського. Результатом прямого тиску на суддів з боку Офісу президента України може стати припинення цифрового мовлення телеканалу “112 Україна”, за яким послідує припинення супутникового мовлення і зникнення каналу з кабельних мереж. Процес позбавлення телеканалу ліцензій на мовлення був запущений попереднім президентом Петром Порошенком.

Раніше офіс телеканалу погрожували пікетувати націонал-радикальні угруповання, а потім будівлю телеканалу обстріляли з гранатомета. Ніякої реакції влади на ці злочини не було.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ