В Україні можуть скасувати трудові книжки: реакція українців

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет розповів про плани уряду щодо заміни паперового документообігу на електронний і відразу наразився на критику українців. Про це стало відомо з публікації на сторінці чиновника в Facebook.

«Починаємо поступово винищувати паперові процеси в держорганах. Починаємо з шматка, на який припадає велика частина паперового документообігу – кадрового (він же HR)», – написав він.

Ось кілька ключових змін, які можуть відбутися в цій сфері в майбутньому:

«Ми хочемо заборонити подачу документів на прийом на роботу або на конкурси в паперовій формі.

Позбавляємося від купи зайвих сутностей. Копії дипломів (є реєстр), інформація про пов’язані компанії (є реєстр), копії паспортів (є ЕЦП), автобіографія (кому вона взагалі потрібна!) і багато іншого.

Трудові книжки повинні, нарешті, піти в історію. Це, до речі, оцінить і бізнес.

Весь оборот, який стосується конкурсів, найму, відпусток, відряджень, звільнень тощо – в цифру.

У цифру потрібно також перевести архів».

«Для цього нам доведеться поміняти кілька законів і постанов, а також впровадити правильне ІТ. Само собою, з особливою увагою до кібербезпеки. Я розраховую, що ми зможемо все це зробити протягом 6–9 місяців», – уточнив міністр Кабінету міністрів.

У коментарях під публікацією Дубілета відразу з’явилося багато критики від пересічних українців.

Alexandr Moiseenkov:

«Дуже багато питань. Я розумію, що Дмитро Дубілет зміг організувати чудовий цифровий, віртуальний документообіг і його захист в ПБ, але в масштабах країни за такий короткий термін – це утопія або просто замилювання очей або відбиття грошей».

Bianka Filipetti:

«6-9 місяців? Не років? ??? З кібербезпекою? Ну да, ну да».

Nadezhda Vladimirova:

«Цифровий, віртуальний документообіг?? а де його захист ?? а сама техніка не у всіх є + інтернет не у всіх працює на 100%, а якщо електрику відключать (у багатьох селах ще є тенденція відключення електрики на цілий день!). Я згодна, починати треба, але не рубати з плеча і відразу. Спершу зійдіть в низинку .. і попрацюйте там хоч місяць-другий, вивчіть що і як у нас, а тоді вирішуйте».

Виктория А.:

«Скасувати трудові книжки… це круто … але ви взагалі в курсі, що в ПФ врахування стажу тільки з 2004 року … у кого є ЕЦП … можете перевірити … бізнес звичайно оцінить … а ось потенційний пенсіонер … навряд чи .. І другий момент … послуги айті спеців … одні з найдорожчих в країні … а то що пишеться за гроші держави … не дуже то і хороше … чого варті кабінет ДФС, е-дата , звітність казначейства … Давайте говорити відверто … В країні немає стільки грошей … що б це реалізувати …»

Ольга Задунайская:

«Додати хочеться, що особливо радісно цей процес проходитиме у тих районних центрах, де інтернет буває двічі на день і то коли погода сонячна».

Джерело





ІНШІ НОВИНИ