Кілька квартир і Lexus за 580 тис. грн: Що задекларував голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов

Національне агентство з питань запобігання корупції почало перевіряти, чи відповідає спосіб життя чиновників їх зарплатам. Як повідомили в прес-службі НАЗК, це допоможе виявити чиновників, які задекларували досить скромний стан і одночасно користуються автомобілями класу люкс і купують маєтки. Так, за декларацією голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєубова, він має чималий перелік нерухомості в Харкові та Києві, повідомляє Newsone.

Так, у 2018 нерухомість площею 114 кв.м коштувала йому майже півтора мільйона гривень. У тому ж році Синєгубов став власником двох квартир у Харкові площею 202 кв.м і 50 кв. м., їхня загальна вартість – понад 2 мільйони гривень. Крім цієї нерухомості, з 2010 року у власності його дружини знаходиться квартира в Харкові і два місця для паркування.

Щодо автопарку Синьогубова: його дружина їздить на автомобілі Porsche Cayenne. Сам голова Полтавської ОДА у 2019 році продав машину Mercedes-Benz і придбав Lexus за 580 тисяч гривень.

При цьому заробітна плата Синєгубова, згідно з декларацією, набагато нижче, ніж вартість його майна. Наприклад, у Харківському національному університеті внутрішніх справ у 2019 році він встиг заробити 565 тисяч гривень. А минулого року на посаді голови Полтавської області – лише 33 тисячі гривень.

ДЖЕРЕЛОZIK




ІНШІ НОВИНИ