Ахметов платить офісу Зеленського і “Слузі народу” $ 2,5 мільйона щомісяця, – ЗМІ

Рінат Ахметов виділяє кожен місяць більш ніж 2 мільйонів доларів на команду президента Володимира Зеленського і президентську партію “Слуга народу”.
Про це з посиланням на джерела пише “Українська правда”.

“На Офіс і на фракцію, хоча там у Ріната своїх і немає, заходить десь 2-2,5 мільйона доларів в місяць. Ясно, що він (Ахметов – ред.) один”, – заявило джерело.

Також, пише видання, Ахметов зберігає своє становище, непублічно піддобрюючи нову владу: купує по 300 “швидких” для сіл, дає кошти на утримання партії. Менеджер середньої ланки з холдингу ДТЕК Ахметова Денис Шмигаль став прем’єр-міністром в березні.

Шмигаль і в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, демонстративно дистанціюється від інтересів Ахметова, але питання тарифів для зеленої енергетики або ТЕС вирішуються значно динамічніше і на порядок ефективніше, ніж для державного “Енергоатому”.

При цьому на каналах медіагрупи Ахметова не критикують прем’єра Шмигаля.

У свою чергу прес-секретар Ахметова Анна Терехова назвала “абсолюною брехнею” інформацію про гроші для Офісу президента Зеленського і “Слуги народу”. У прес-службі Ахметова заявили, що він передав управління своїм бізнесом менеджменту, а політичну діяльність не веде з 2012 року.

Нагадаємо, до призначення головою ОДА в серпні 2019 року Денис Шмигаль очолював Бурштинську ТЕС з холдингу ДТЕК Ріната Ахметова. Буславець керувала профільним департаментом в Міненерго, який погоджував порядок розрахунку ціни електроенергії, відомий як “Роттердам +”.

Більше 80% теплової генерації в Україні належить групі ДТЕК Ріната Ахметова. Відразу після введення формули “Роттердам +” подорожчали і єврооблігації ДТЕК Ахметова, які скуповувала компанія ICU. Співвласник фірми Макар Пасенюк є фінансовим радником президента Петра Порошенка. Дмитро Вовк до приходу в НКРЕКУ працював в ICU.





ІНШІ НОВИНИ