Учасників акції на підтримку «каналів Медведчука» набирали в «Телеграмі» за 200-400 грн – Суспільне

Генпродюсер «112 Україна» під час акції запевняв, що протестувати вийшли саме співробітники підсанкційних каналів.

Учасників акції на підтримку «каналів Медведчука», яка відбулась в Києві 8 лютого, набирали в «Телеграмі» за 200-400 грн. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Під час акції «Свобода без слова» під конференс-центром «Парковий» генпродюсер «112 Україна» Антон Марчевський заявляв, що тут зібрались працівники його каналу, ZIK та NewsOne. В акції брали участь кілька десятків осіб.

«Тут журналістський колектив, співробітники трьох телеканалів: журналісти, оператори, ведучі, режисери, всі», – сказав Марчевський.

Однак журналістам вдалось з’ясувати, що учасників акції набирали у «Телеграмі» за плату в 200-400 грн. Зранку 8 лютого людей зібрали біля метро «Дарниця» та дали вказівку говорити, якщо хтось спитає, що вони працюють на каналах, хоча насправді це не так.

«Я думав, сніг треба відгортати чи що. Думаю, 400 грн за декілька годин – це нормально», – сказав один з учасників акції.

Інструктор сказав «активістам», що можна називати будь-який канал як нібито своє місце роботи.

«Раптом що, то ти співробітниця телеканалу, будь-якого – ZIK, 112, хоч 24 канал чи 5 канал, без різниці. Більше ти нічого не кажеш. Замість тебе будуть люди на камеру говорити», – йдеться у відео.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ