У МОН змінили перелік предметів ЗНО для вступу для деякі спеціальності

Міністерство освіти і науки України своїм наказом № 1098 від 13.10.2021 року змінило перелік необхідних сертифікатів ЗНО для вступу на спеціальності галузі знань “Міжнародні відносини” та “Охорона здоров’я” у 2022 році. Про це повідомляє Багнет.

В оновленій редакції Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2022 році вказується, що для вступу на медичні спеціальності з ініціативи Міністерства охорони здоров’я було змінено пари конкурсних предметів: абітурієнти у 2022 році як другий предмет зможуть обрати математику чи хімію, а третього – фізику чи біолог.

Щодо спеціальностей галузі “Міжнародні відносини”, то для двох з них – “Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії” та “Міжнародні економічні відносини” – було значно розширено список третього предмета на вибір. Так, у 2022 році абітурієнти як третій предмет зможуть подавати сертифікат з будь-якого з предметів ЗНО.

Для вступу на спеціальність “Міжнародне право” абітурієнти як третій за вибором предмет зможуть подавати сертифікат з математики або історії України.





ІНШІ НОВИНИ