В Україні для шкільних їдалень з’явиться рецептурний збірник, за яким можна буде приготувати 500 страв
Про це повідомив розробник нового харчування в українських школах, кулінар і ресторатор Євген Клопотенко.
За словами Клопотенка, нові рецепти, що відповідають нормам харчування учнів, допоможуть школам створювати різноманітні унікальні меню.
“Працюючи над реформою шкільного харчування ми побачили потребу кухарів у збільшенні вибору страв, які вже відповідають новим стандартам, для можливості формування меню школами”, – зазначив Клопотенко.
Він уточнив, що до збірки з рецептами увійдуть 160 уже затверджених страв і ще 340 нових, які будуть відповідати нормам калорійності, білків, жирів і вуглеводів.
Крім того, вважає ресторатор, включення до меню кращих страв кухонь світу, у тому числі української, сприятиме розвитку загальної гастрономічної культури.
Технологічні карти та інші документи щодо нових страв команда Клопотенка планує передати на експертизу до Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН і Держпродспоживслужби вже цієї весни.
Вихід готової збірки рецептів запланований на середину 2022 року.